Taas on aika Sastamala Tutuksi -kilpailun!

Viime vuosien tapaan tänäkin syksynä starttaa Sastamala Tutuksi -kuvantunnistuskilpailu. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Alueviesti ja Sastamalan kaupungin hallinnoima seudullinen kyläasiamieshanke.

Kuvakisa on aiemmilla kerroilla saanut suuren suosion. Silmiinpistävää on ollut, että monissa vastauksissa on tuotu esiin kotiseuturakkaus. Vastauksen lisäksi on usein innostuttu kertomaan kuvaan liittyen esimerkiksi muistoja menneiltä vuosikymmeniltä. Tällä kerralla luvassa on myös jotakin uutta. Nyt tullaan liikkumaan aiempia vuosia enemmän yläilmoissa.

Kisassa joidenkin kuvien kohdalla vastaukseksi riittää kun tietää kylän nimen. Joskus vastaukseksi tarvitaan esimerkiksi rakennuksen nimi. Jokaisen kuvan yhteydessä täsmennetään, miten tarkka tieto tarvitaan.

Kunkin kuvan vastaukset tulee toimittaa kilpailuun ennen seuraavan Alueviestin ilmestymistä tiistai-iltaan klo 18.00 mennessä. Sähköpostilla vastaukset voi lähettää osoitteeseen sastamalatutuksi@gmail.com. Postitse voi osallistua lähettämällä kortin osoitteeseen ”Sastamala Tutuksi”, Sastamalan kaupunki / Elävä maaseutu, PL 23, 38201 Sastamala. Postileimasta tulee käydä ilmi, että vastaus on lähetetty ennen seuraavan lehden ilmestymistä.

Kilpailun mitta on edellisvuosien tapaan 20 viikkoa. Ensimmäinen tunnistettava kuva julkaistaan tänään eli 11.10.2017. Viimeinen kisakuva julkaistaan 21.2.2018. Kilpailun päätteeksi parhaat tietäjät totuttuun tapaan palkitaan.

Ja tässä ensimmäinen arvoituskuva:

Kuvan keskivaiheilla häämöttää kirkko, mutta mikä on nimeltään kuvassa näkyvä järvi?

Toimittakaa vastaukset ensi viikon tiistaihin 17.10. klo 18.00 mennessä: sastamalatutuksi@gmail.com tai postitse ”Sastamala Tutuksi”, Sastamalan kaupunki/Elävä maaseutu, PL 23, 38201 Sastamala. Kilpailun päätteeksi parhaat tietäjät totuttuun tapaan palkitaan. Oikea vastaus ensi viikon Alueviestissä ja näillä sivuilla 18.10. Kuva: Jani Hanhijärvi.