Keikyän kyläseura ry:n perustava kokous pidettiin 9.4.1986. Kokouksessa oli paikalla 28 henkilöä. Seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Pekka E. Helenius ja sihteeriksi Elvi Järventausta. Seuran merkistä järjestettiin kilpailu kaksi vuotta myöhemmin ja ehdotuksia tuli 18 kappaletta. Valitun merkin tekijä on taiteilija Seppo Rusi Tampereelta.
Ennen seuran perustamista alueella oli toiminut kansalaisopiston alaisuudessa kylätoimintapiiri parisen vuotta. Kansalaisopiston osana toimiminen ei kuitenkaan mahdollistanut toiminnan pyörittämiseen tarvittavaa omien varojen hankintaa. Niinpä itsenäinen seura oli tarpeen.
Kyläseuran ensimmäiset toimintavuodet olivat erittäin vilkkaita, muun muassa perinteisiä työtapoja ja menetelmiä opetettiin nykynuorille. Alkuvuosina tehtiin saippuaa, punamultamaalia, pärekoppia, kylvettin pellavaa ja jalostettiin se aina kankaaksi asti sekä tietysti kylvettiin perunaa, josta tehtiin perunajauhoja. Kangaspuujaosto on suunnitellut perinnepuvun, joka nimettiin Keikyä-puvuksi. Pukuja jäsenet ovat valmistaneet 10-15 kappaletta. Kolmet kangaspuut edelleen käytössä. Kyläseuralla on alusta asti ollut vuokralla kunnalta Keikyän koulun rantasauna, sauna ostettiin seuralle 31.12.2008 Saunarannasta onkin tullut seuran yksi tärkeä toimintapiste. Vuonna 1987 seuralaiset rakensivat rantaan grillikatoksen ja myöhemmin puuliiterin.
Rantasaunaa ovat ahkerimmin käyttäneet avantouimarit, jotka ovat säännöllisesti pulikoineet saunarannassa vuosina 1988-2010. Sastamalan kaupunki antoi uusia määräyksiä. Jokeen olisi täytynyt laittaa suojaverkko, jota ei kuitenkaan voitu laittaa virtaavan veden vuoksi. Vuonna 1991 aloitettu naisten jumppa jatkuu myös edelleen viikottain Keikyän koululla. Vuodesta 1988 Keikyän kyläseura on muonittanut Satakunnan Kansansoudun osallistujat Keikyässä, viimeiset vuodet Äetsän voimalaitoksen rannassa.
Koko toimintansa ajan Keikyän kyläseura on ollut aktiivisesti yhteydessä kuntaan eri asioissa. Koulun säilyttäminen kylällä on yksi tärkeistä asioista. Koululla toimiva sivukirjasto on ollut uhattuna, mikä kuitenkin lopetettiin v.2009 loppupuolella. Kunnan ja seuran välinen yhteistyö on hyvällä mallilla ja seuran toiveita on kuunneltu kunnassa kiitettävästi. Vuoden 2009 alusta yhteistyö on jatkunut Sastamalan kaupungin kanssa, myös moitteettomasti. Seura on myös ollut mukana kunnan ja kaupungin toivomissa toimissa.
Keikyän kotiseutumuseo on myös kyläseuran merkittävä yhteistyökumppani. Jo seuran säännöissäkin mainitaan, että ”seura tukee museotoimintaa”. Yhteistyö on pelannut vuosien varrella hyvin.