Kylämarkkinat 2016

Kesä on saapunut ja samalla lähestyvät jo viidennen kerran järjestettävät Sastamalan Kylämarkkinat. Tänä vuonna tapahtumaan tuo uusia tuulia erityisesti tapahtumapaikka Ellivuori, jonne kylät kokoontuvat lauantaina 6.8.2016 klo 13.00-17.30.

Samanaikaisesti Sastamalan Kylämarkkinoiden kanssa sisällä Vuorihotellissa kisaillaan sahdinvalmistuksen SM-kisoissa, jonka järjestäjiä ovat Sastamalan kaupunki ja Suomen Sahtiseura. Kahden tapahtuman yhteistyön tuloksena luvassa on paljon erilaista ohjelmaa:

    • Täti Taikakynä,
    • Kiikan torvisoittokunta,
    • Pukinsarven tröötöttäjät,
    • ilmaiset opastukset Danielssonin kivilinnalle klo 13.30 ja 15,
    • Ellivuoren kesäteatterissa ”Räminää ja räystäskouruja” -musafarssin näytökset klo 14 ja 18,

Lisätietoja ohjelmasta lähempänä tapahtumaa. Sastamalan Kylät ry:n puolesta Kylämarkkinoilla on kahvilateltta, muusta paikanpäällä syötävien elintarvikkeiden myynnistä vastaavat yksityiset yrittäjät.

Kylämarkkinoille voi ilmoittautua 5.7. asti. Ilmoittautumiset Jani Hanhijärvelle, jani.hanhijarvi(a)sastamala.fi tai 040 197 8231. Kukin kyläyhdistys voi pystyttää markkina-alueelle maksimissaan 4 x 4 metrin teltan. Paikkavuokra Sastamalan kylien alueelta tuleville on 10 euroa ja Sastamalan ulkopuolelta tuleville 30 euroa. Paikkamaksuilla katetaan Kylämarkkinoiden järjestämisestä aiheutuvia kuluja. Kukin kyläyhdistys voi myydä teltassaan haluamiaan tuotteita. Poikkeuksen muodostavat paikanpäällä syötävät ja juotavat elintarvikkeet. Valmiiksi pakattuja elintarvikkeita puolestaan saa myydä, esimerkiksi leivonnaisia valmiiksi pussitettuna. Kylämarkkinoille ilmoittautuneille kyläyhdistyksille lähetetään tarkempi informaatio lähempänä markkinoita.

Markkinapäivänä järjestetään kaikille avoin bussikuljetus Kauppalantalon edustan bussipysäkiltä (Puistokatu 10) Ellivuoreen klo 12.30, paluukyyti Ellivuoresta lähtee klo 16.30. Bussimatkan hinta on 5 €/suunta.

Tervetuloa siis mukaan!

 

WP_20150726_045 copy

Vuonna 2015 Kylämakkinoiden juontajana toimi Tapio Riutta.