Pälkäne-Kangasala la 14.6.2014

PÄLKÄNEEN JA KANGASALAN MAASEUTUYRITTÄJYYSRETKI lauantaina 14.6.2014 klo 10.00-19.00

Tule kesäiselle retkelle tutustumaan Sydän-Hämeen maaseutumatkailukohteisiin! Retkikohteet: Rönnvikin Viinitila, Syrjysen Strutsitila, Vehoniemi ja Marjamäen Pajutila

Hinta: aikuiset 40 € (hankkeen omarah.osuus 12 €, omakust. juhlalounas ja opastukset 28 €). Maksu kerätään linja-autossa.


10.00  LÄHTÖ Tapiolan kenttä (Punkalaitument. 450, Sastamala)

10.10  Roismalan risteys / Superin P-alue

11.30  RÖNNVIKIN VIINITILA
Tunnelmallinen Rönnvikin viinitila Pälkäneellä kutsuu meitä perehtymään viininvalmistuksen saloihin ja nauttimaan Pehtoori Erkin paremman lounaan. Lisäksi tilalla on taidenäyttelyitä ja lapsille leikkipuisto puroineen. Tilamyymälästä voimme hankkia tuliaisiksi aromikkaita viinejä, lähituotteita ja käsityöläisten taidonnäytteitä.

12.15  Lounas Rönnvikissä – Pehtoori Erkin parempi lounas

13.30  STRUTSITILA SYRJYNEN
Syrjysen tilan opastetulla kierroksella (45 min.) hämmästelemme uljaita strutseja, yleviä Skotlannin ylämaannautoja ja komeita villisikoja. Reitin varrella voimme nähdä myös peuroja, pupuja, possuja ja monia muita eläimiä. Myynnissä on tilan omien lihatuotteiden lisäksi mm. strutsin sulkia.

14.45  VEHONIEMI
Vehoniemen automuseossa syvennymme oppaan johdolla historiallisten kulkuneuvojen tarinoihin. Museolla on mahdollisuus kahvitteluhetkeen. Saamme tilaisuuden maistaa maankuuluja lusikkamunkkeja, ihania kakkuja tai jäätelöitä. Ehdimme hyvin käväistä myös läheisessä näkötornissa.

17.00  POHTIOLAMMEN SÄÄKSIKESKUS
Kangasalan Pohtiolammella on Sääksisäätiön ylläpitämä sääksikeskus, jossa voi seurata sääksien kirjolohien saalistusta pienestä näkötornista. Alueella on Suomen vanhin yleisölle tarkoitettu lohien ongintapaikka. Sääksikeskuksen ravintolassa ja sen piha-alueella on esillä ja myytävänä erilaisia sääksiaiheisia tuotteita ja mm. eri lintulajeille sopivia linnunpönttöjä. Lähistöllä on myös kiintoisa Sarsan muinaismuistoalue, jonka polkuverkosto ulottuu Keisarinharjulle asti.

19.00  PALUU Sastamalaan

Retken järjestää Sastamalan kaupungin maaseudun kehittämishanke yhteistyössä Tapiolan kyläyhdistyksen kanssa.


 

Logot