Kestävän kehityksen viikon ikkunatalkoot kylätalolla la 1.10 klo 14-17

Olemme mukana Pirkanmaan kestävän kehityksen viikossa 😊
Kaukolan kylätalolla on kunnostettu vanhoja ikkunoita talkoilla vanhaa rakennusperintöä vaalien ja kestävä kehitys ajatuksissa jo kolmen vuoden ajan. Seuraava talkoot la 1.10 klo 14-17. Tervetuloa tutustumaan ikkunankunnostuksen työvälineisiin ja -vaiheisiin ja jättämään pieni jälki yli 70-vuotta vanhan kylätalomme elämään! Päivän mittaan tarjoilua talkoolaisille

Kaukolan Kyläseuran Syysmarkkinat su 18.9 klo 12-15 Kaukolan kylätalolla

Kaukolan kylätalolla järjestetään perinteiset Syysmarkkinat sunnuntaina 18.9.2022 klo 12-15.
Paikalla uutispuuroa riihikuivatusta rukiista sekä ruisjauhoja. Myyntipöydistä löydät herkkuja ja käsityöihanuuksia. Paikalla erikoisia härveleitä, keppihevosrata, pomppulinna ja kaikenlaista muuta mukavaa lapsille. Kahvilasta herkkusuille muurinpohjalettuja, makkaraa ja pullaa. Elävästä musiikista vastaavat Jukka Keskitalo ja Tyrvään plikat. Lämpimästi tervetuloa markkinoille!

Kaukolan kyläseuran syysmarkkinat su 18.9 klo 12-15

Lämpimästi tervetuloa Kaukolan Kyläseuran syysmarkkinoille su 18.9 klo 12-15!

Luvassa mukava iltapäivä Kaukolan kylätalolla jo perinteeksi muodostuneiden syysmarkkinoiden tunnelmassa. Luvassa uutispuuroa riihikuivatusta rukiista ja legendaarisia ruisjauhoja, myyntipöydistä herkkuja ja ihanuuksia, musiikkia, mukavaa tekemistä lapsille sekä kahvilasta muurinpohjalettuja, makkaraa ja pullaa.

Tule mukaan viihtymään!

Kaukolan saunakierros la 20.8.22 klo 17-21

Lauantaina 20.8 pääset kokemaan unohtumattoman saunaelämyksen, kun Kaukolan kyläseuran järjestämässä tapahtumassa valikoima kylän saunoja lämpiää vieraiden saunottavaksi. Mukana on niin jatkuvalämmitteisellä kiukaalla varustettuja kuin kertalämmitteisiäkin eli jokaiselle löytyy taatusti mieluisa kokemus. Myös infrapunasaunaan ja paljuun pääsee, sekä tietenkin uimaan.

Kierrokselle pääsee maksamalla osallistumismaksun, jolla saa kiertää niin monta saunaa kuin ehtii ja haluaa. Osallistumismaksu yli 15-vuotiaille 15 euroa, 7-15-vuotiaille 5 euroa ja alle kouluikäiset saunovat ilmaiseksi.

Saunat ovat lämpimänä klo 17 alkaen aina klo 21 asti. Osassa saunoista voi jatkaa saunottelua vielä klo 21 jälkeenkin.

Tapahtuman lipunmyynti Kaukolan kylätalolla (Kaukolantie 133, Sastamala) klo 16.30-18.30. Tarkemmat ohjeistukset, kuten sijainnit, liikkumiset ja pysäköinnit selvitetään lipun lunastamisen yhteydessä.

Tapahtuman tuotto menee lyhentämättömänä kyläseuran toiminnan tukemiseen.

Huomioitavaa 👇
– Tapahtuma on päihteetön
– Koska saunat ovat tavallisia, vanhoja yksityissaunoja, ne eivät kovin hyvin sovellu taaperoille tai huonojalkaisille
– Rannat ovat jyrkkiä ja kivisiä sekä virta vuolas eli uiminen suurta varovaisuutta noudattaen, omalla vastuulla niin kuin koko kierros muutenkin
– Kierroksella liikutaan omaan tahtiin, joten voi käydä niin, että jollain saunalla vuoroaan joutuu hetken vartoomaan. Tämä pitää vain kestää, joten toivomme rentoa mieltä ja huumorintajua. Huomioitava myös, että mihinkään saunaan ei jäädä jumittamaan. Vaikka kuinka olisi hyvät löylyt, pitää antaa muidenkin kokeilla
– Tapahtuma ei ole tarkoitettu ”sauna-timoille” eli huomioidaan muutkin saunojat eikä heitetä liian kovia löylyjä, vaikka itse niistä pitäisikin.
– Tämä ei ole arvostelutilaisuus. Saunojen omistajat ovat suuressa myötämielisyydessään lämmittäneet saunansa muiden saunottavaksi, joten ei lausuta ikäviä kommentteja, vaikka sauna ei juuri sen oman maun mukainen olisikaan.
– Parilta saunalta löytyy makkaranpaistopaikka.

Lisätietoja 040 023 8206

Tervetuloa mukaan!

Oikeudet muutoksiin pidätetään

Vastaa Kaukolan kylän turvallisuuskyselyyn 👍

Kaukolan kylän turvallisuuskyselyllä kartoitamme ajatuksianne Kaukolan kylästä ja sen turvallisuudesta. Saatuja vastauksia voidaan hyödyntää kyläläisten turvallisuudentunteen parantamiseen.

Kyselyn toteuttaa Kaukolan kyläseura yhteistyössä Pirkan Kylät ry:n ja Suomen Kylät ry:n valtakunnallisen Kyläturvallisuus 2025 -hankkeen kanssa.

Kaikkien kyläläisten ja kesäasukkaiden vastaukset ovat tärkeitä! Vastaamalla vaikutat oman kylän toimintaan ja tulevaisuuteen!

Kyselyyn vastaamisvaihtoehdot:

1. Kyselyyn voi vastata sähköisenä. Toivomme mahdollisimman monen perheenjäsenen täyttävän sähköisen kyselylomakkeen. Kyselyn linkki löytyy TÄSTÄ sekä Kaukolan kyläseuran Facebook-sivuilta.
2. Vastata voi myös paperilomakkeella, joita on saatavilla kylätalolla (Kaukolantie 133). Paperilomakkeet voi palauttaa kyläseuran postilaatikkoon.

Kyselyssä annetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti; vastauksia käsitellään nimettöminä ja niin, ettei yksittäistä ihmistä tunnista vastauksista. Yksittäiset vastaukset ovat vain projektin ohjausryhmän nähtävissä.

Vastaathan kyselyyn viimeistään 12.6.2022. Kyselyn tulokset esitellään ja niistä keskustellaan kyläkahvilassa keskiviikkona 29.6.2022 klo 18.00.

Perinnepäivä Kaukolan kylätalolla la 23.4 klo 14

Ensi viikon lauantaina 23.4. vietämme Perinnepäivää Kaukolan kylätalolla klo 14 alkaen. Tule mukaan kuulemaan Pirkanmaan maakuntamuseon tutkijan, arkeologi Vadim Adelin esitelmää Kaukolan kylän esihistoriasta.

Päivän ohjelma keskittyy erityisesti Hiukkasaaren ja Liekosaaren maisemiin, joten jos sinulta löytyy saariin liittyviä kuvia, muistoja tai tarinoita, ota ne mukaasi tapahtumaan. Tervetuloa Kaukolaan vaihtamaan tietoja ja ajatuksia paikallishistoriasta! 🧡

Perinnepäivän ohjelman löydät täältä:
https://www.pukstaavi.fi/tapahtumat/perinnepaiva/

Perinnepäivän järjestävät yhdessä Sastamalan seudun museo ja Kaukolan kyläseura

📷: Hiukkasaari, jonka vasemmalla puolella Kupperinkoski, oikealla Tyrväänkylänkoski. Taustalla Liekosaari. Kuva: Sastamalan seudun museo