Talkoot kylätalolla 9.6.2018

Kiitos kaikille talkoolaisille eilisestä! Paljon saatiin taas aikaan. Päivän saldo: yksi purettu wc, ikkunasmyygien kunnostusta, ikkunakarmien ja -puitteiden kunnostusta, alakerran saunan ja pesuhuoneen siivousta, mattotelineen kunnostusta, leikattu nurmikko, maittavaa talkooruokaa sekä iloista mieltä.

Kaukolan Kyläseuran talkoot kylätalolla la 9.6.2018

Kaukolan Kyläseura osallistuu valtakunnalliseen Avoimet Kylät-tapahtumaan järjestämällä kylätalolla talkoopäivän la 9.6. klo 10 alkaen. Päivän aikana kunnostellaan yhdessä kylätaloa, etenkin sen ikkunat kaipaavat kuluneen maalin poistoa ja maalausta. Talkoissa on mahdollista myös tehdä pihatöitä hyvin monipuolisesti. Älä siis epäröi taitojasi – osallistu mukaan rohkeasti!

Talkopäivään on hyvä laittaa päälle ”vähän huonompaa” sekä ottaa omat työkäsineet mukaan. Talkoolaisille tarjoillaan murkinaa, joka loihditaan kylätalon keittiöllä. Tarjolla kinkkukiusaus kera salaatin ja sämpylöiden ja talkookahveiden kera nautitaan raparperipiirakasta.

Tervetuloa mukaan talkoisiin! 🙂

#avoimetkylät2018

Kaukolan kyläseuran kevätkirppis 5.5.2018

Kaukolan kyläseuran kevätkirppistä vietettiin aurinkoisessa ja lämpimässä kevätsäässä 17 myyjän voimin. Kylätalolla oli lisäksi kyläseuran puffetti ja makkaranmyynti sekä arpajaiset kylätalon hyväksi. Paikalla oli melkoinen kuhina ja ehkäpä hienointa oli kuulla, että moni Kaukolan koulun entinen kasvatti oli löytänyt vuosien jälkeen tiensä kylätalolle.

Kaukolan kyläseuran kevätkirppistä vietettiin 5.5.2018 aurinkoisessa ja lämpimässä säässä 17 myyjän voimin. Paikalla oli myös kyläseuran puffetti ja makkarateltta.

Talkoot kylätalolla

Kylätalolla vietettiin ensimmäisiä vähän isompia talkoita. Noin 20 talkoolaisen voimin saatiin paljon aikaan sekä ulkona että sisällä. Siirrettiin piano kylätalolle, kaadettiin pensaita, siivottiin keittiö ja luokkahuoneet, saatiin lahjoitetut astiat paikalleen keittiössä, sisustettiin kylän olohuone ja vaikka mitä muuta. Välillä paistettiin makkaraa syötiin uunituoreita sämpylöitä.

Suuren suuret kiitokset kaikille talkoolaisille!

Kaukolan kylätalo ottaa vastaan tavaralahjoituksia

Kaukolan kylätalo ostettiin ilman irtaimistoa, joten rakennus on käytännössä tyhjä tällä hetkellä. Meillä on tarvetta monenmoisille tavaroille ja otammekin mielellämme vastaan alla olevassa listassa olevia toimivia ja siistejä tavaroita lahjoituksina tai pientä korvausta vastaan.

Jos haluat lahjoittaa jotakin tai tarjota pientä korvausta vastaan, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla kaukolankylaseura@gmail.com tai soittamalla Annelle 040 525 5300.

Kiitos jo etukäteen!

KEITTIÖ
– astiastot n. 100 henkilölle
– tarjoiluastioita
– ruuanvalmistustarvikkeita (astiat, kauhat ym.)
– tavallinen hella
– GN- vuokia, peltejä
– kippikattila 50-100l
– pieni astianpesukone
– iso kahvinkeitin
– mikroaaltouuni
– pöytiä, tuoleja, penkkejä noin 100 henkilölle
– pöytäliinoja

NUORET
– soittimia
– lautapelejä
– sohvia, nojatuoleja, säkkituoleja
– biljardipöytä
– pingispöytä
– liikuntasaliin pehmustepatjoja
– muita harrastusvälineitä
– lattiamattoa harrastustilojen lattian suojaksi

PIHA-ALUEELLE
– pesäpallomailoja, palloja ym. liikuntavälineitä
– ruohonleikkuri
– hiekoitussepeliä talveksi

MUUTA
– teollisuuspesukone
– videotykki
– av-laitteita
– tietokoneita ym
– valkokangas
– ompelukoneita
– TV
– äänentoistolaitteita
– suuria viherkasveja
– hyllyjä, kaappeja
– työkaluja
– avainkaappi/hyllykkö
– kassakaappi
– siivoustarvikkeita
– lattiamattoa uutta
– tapetteja
– keittiökalusteita
– siisti wc-istuin

LAINAKSI
– rakennustelineitä
– lattiahiomakone

Kylätalo

Nyt se on virallista! Kaukolan kyläseuralla on nimittäin nyt oma kylätalo 😊 Kyläseura osti Kaukolan entisen koulun Sastamalan kaupungilta 1.3.2018.

Monenlaisia suunnitelmia on jo ilmassa, mutta juurikin sinulla on nyt oiva mahdollisuus vaikuttaa kylätalon tulevaan toimintaan. Toivomme, että kylätalosta voisi tulla meidän kaikkien kyläläisten yhteinen paikka. Olit sitten vakituinen asukas, vapaa-ajanasukas, vanha kaukolalainen tai sinulla on mitä tahansa muita yhteyksiä Kaukolaan, olet sydämellisesti tervetullut mukaan toimintaan.

Keväällä on tulossa kyläkysely, joten kannattaa alkaa miettiä jo nyt kaikenlaisia huikeita ideoita kylätalon suhteen. Voit laittaa ideoita myös sähköpostilla osoitteeseen kaukolankylaseura@gmail.com.