Tapiolan kesän tapahtumat 2019

Tervetuloa Tapiolan tapahtumien täyteiseen suveen! Luvassa ovat vanhat tutut jutut ja jokunen uusikin.

Ti 4.-25.6. Jumppaa Tapiolan kentällä

Kyläyhdistys liikuttaa kesäkuussa! Ohjattua JUMPPAA kesäkuun tiistai-iltaisin klo 18.30-19.30 Tapiolan kentällä (Punkalaitumentie 446). Jumppapäivät ovat siis 4.6., 11.6., 18.6. ja 25.6. Ohjaajana Leena Nikkanen. Kenttätreenit sopivat kaikenikäisille, kaikenkokoisille, sekä kaiken kuntoisille! Jumppa on kyläyhdistyksen jäsenille ilmainen, muillekin vain 2 €/kerta. Varaa tunnille mukaasi vesipullo ja rennot vaatteet liikkumista varten. Haluamme näin tukea kyläläisten hyvinvointia, joten lähdethän mukaan!

La 8.6. Avoimet kylät Tapiolan kentällä ja Kommeessa Kurjessa

Valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 8.6. klo 14-18 kokoonnutaan Tapiolan kentälle. Nyt ei olla pakohuoneessa, vaan pakokopissa! Selviytymisaikaa ulos 10 minuuttia – tule ja testaa! Alueella myös lasten puuharata ja puffetti (käteismaksu).

Pakokopin jälkeen voi siirtyä Kommeen Kurjen Luontoiltaan klo 20-24 Hanhijärven luonnonsuojelualueen rantamille (Houhajärventie 194). Tule rauhoittumaan luonnon helmaan, seuraamaan kurkien ja joutsenten elämää sekä tunnistamaan lintujen ääniä lintubongarin opastuksella. Grillausmahdollisuus (omat grillattavat mukaan). Lisätietoja muista Pirkanmaan Avoimet Kylät -kohteista: www.pirkankylat.fi/avoimetkylat/

La-Su 15.-16.6. Entisöijän Aarteet Jaakko Mäki-Laurilalla

Vanhoja koneita: traktoreita, mopoja ja moottoreita lauantaina ja sunnuntaina 15.-16.6. klo 12-17 Mäki-Laurilan Jaakon pihamaalla (Punkalaitumentie 489). Liikenteen ohjaus. Pysäköintialueita on useampia, osasta kärrykyyditys tapahtumapaikalle. Pääsymaksu 5 €, alle 15 v. ilmaiseksi. Käteismaksu, kiitos! Puffettikin löytyy. LÄMPIMÄSTI TERVETULOA! Järj. Tapiolan kyläyhdistys ja Jaakko Mäki-Laurila.

Pe 21.6. Juhannusjuhlat laavulla

JUHANNUSJUHLAT Ylistenjärven laavulla juhannusaattona 21.6. klo 19.00 alkaen. Mukavaa yhdessäoloa ja tikkupullien paistamista! Omat makkarat messiin. Tervetuloa!

Pe 5.-26.7. TAPIOLAN KESÄKAHVILA Vesterbackan mökillä

KESÄKAHVILA auki jo kahdeksatta kesää heinäkuun pe-iltaisin klo 18-21 Vesterbackan mökillä osoitteessa Kivisillantie 7. Kahvittelun lisäksi olemme loihtineet monipuolista ohjelmaa:

 • 5.7.    Bingoilta!
 • 12.7.  Tiina Rampa: harmonikan soittoa + yhteislaulua
 • 19.7.  Hannu Heikkilä: venäläisten laulujen ilta
 • 26.7.  Lättykestit + arpajaisarvonta

Su 4.8. Sastamalan Kylämarkkinat VIII

Sastamalan kahdeksannet Kylämarkkinat Vammalan torilla sunnuntaina 4.8. klo 12–16. Monipuolista ohjelmaa, mm. Kiikan torvisoittokunta ja Laulukuoro Kiikoisten Korisevat sekä lapsille koira-aiheista ohjelmaa ja kasvomaalausta. Markkinat juontaa Tapio Riutta. Menossa mukana myös Tapiolan kyläyhdistys. Markkinat järjestää Sastamalan Kylät ry.

La 10.8. Kesäteatteriin Viikinsaareen

Lähdetään katsomaan musiikkikomedia 506 IKKUNAA Viikinsaaren kesäteatteriin Tampereelle. Käsikirjoitus Heikki Salo ja ohjaus Olka Horila. Rooleissa mm. Sami Hintsanen, Sanni Haahdenmaa, Krista Putkonen-Örn ja Janne Kallioniemi. Lähtö bussilla Tapiolan kentältä la 10.8. jo klo 11.00, koska Tampereen päässä on laivakuljetus. Näytös alkaa klo 14.00. Matkan hinta kyläyhdistyksen jäsenille 49 €/hlö (muille 59 €/hlö), alle 18 v. maksavat 39 €/hlö. Hinta sisältää kuljetukset ja teatterilipun. Retkelle on 37 paikkaa. Ilmoittaudu viimeistään ma 1.7. Annelille, p. 040 539 1765.

Tapiola mukana Sastamalan Kylälehdessä

Sastamalan kylien talven suururakka Sastamalan Kylät -lehti julkaistiin 4.4.2019 Tyrvään Sanomien välissä liitelehtenä. Upean 36-sivuisen kylälehden tarkoituksena on tuoda esiin Sastamalan kyliä ja korostaa niiden merkitystä suuressa maaseutukaupungissa. Tapiolankylästä on asiaa lehden sivulla 30.

Lehden julkaisija on Sastamalan Kylät ry. joka on tehnyt lehteä yhteistyössä seudullisen kyläasiamieshankkeen kanssa. Lehtitempauksella kylät juhlistavat myös 10 vuotta täyttävää kaupunkiaan.

Kylälehden painosmäärä on hulppeat 20 000 kpl, joista suurin osa löytää perille Tyrvään Sanomien välissä. Lehteä jaetaan vuoden mittaan myös kylillä. Täällä Tapiolassa sitä on jaossa tapahtumissamme, kuten Avoimet Kylät -päivänä 8.6. sekä kesäkahvilassamme heinäkuun perjantai-iltaisin. Lehteä on jaossa myös kaupungin matkailuinfossa Pukstaavissa.

Sähköisesti pääset lukemaan lehteä tästä: www.sastamalankylat.fi/kylalehti.

Tapiolan talven ja kevään tapahtumat 2019

Hyvää vuotta 2019 kaikille kyläläisille! Tapiolan kyläyhdistyksen toiminta on jo vuosia ollut aktiivista, emmekä rukkasia ole lyömässä santaan tänäkään vuonna. Luvassa on vuoden mittaan jos jonkinlaista ohjelmaa ja tapahtumaa, joista infotaan kylätiedotteilla, seurapalstalla, kotisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Tervetuloa mukaan mukavaan menoon!

Su 3.3. TALVIRIEHA laavulla

Tapiolan kyläyhdistys järjestää TALVIRIEHAN Ylistenjärven laavulla sunnuntaina 3.3. klo 14 alkaen. Ohjelmassa on ukonvetokilpailu (säävaraus); muista oma kisapulkkasi mukaan! Tarjolla kahvia ja makkaraa.

Ke 13.3. Kyläyhdistyksen VUOSIKOKOUS Kuukalla

Keskiviikkona 13.3. klo 18 on Tapiolan kyläyhdistys ry:n vuosikokous Kuukan Seijalla (Punkalaitumentie 683). Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvetta tarjolla. Tervetuloa!

La 11.5. YMPÄRISTÖTALKOOT laavulla

Perinteiset Ylistenjärven laavun ympäristön kunnostustalkoot lauantaina 11.5. klo 13 alkaen. Tuttuun tapaan tarjolla makkaraa ja kahvia. Kaikki mukaan!

La 18.5. POP UP -ravintola Mäki-Laurilassa

Pop up -ravintolassa tarjolla Wassana Kaihlamäen Thai-ruokaa ja Anneli Mäki-Laurilan kahvilaherkkuja lauantaina 18.5. klo 12-16 osoitteessa Punkalaitumentie 380. Syö paikan päällä tai osta kotiisi! Käteismaksu!

La 8.6. AVOIMET KYLÄT -päivä Tapiolan kentällä

Valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 8.6. klo 14-18 kokoonnutaan Tapiolan kentällä. Nyt ei olla pakohuoneessa, vaan pakokopissa! Selviytymisaikaa 15 minuuttia – tule ja testaa! Luvassa myös makkaratarjoilu sekä lasten puuharata. Lämpimästi tervetuloa! Lisätietoja muista Avoimet Kylät -kohteista kevään mittaan: http://avoimetkylat.fi/

Tapahtumia syksyllä 2018

Tapiolan kylätoimintavuosi 2018 on ollut vilkas ja monipuolinen. Väkeä on riittänyt järjestetyissä tapahtumissa ja aivan erityisen paljon porukkaa piisasi kesäkahvilassa heinäkuussa. Kiitokset tästä teille kaikille!

Vielä syksylläkin on monenlaista ohjelmaa – myös lapsille ja nuorille. Joulukuussa kyläyhdistys on mukana myös Sastamalan Joulutalot -tapahtumassa ja järjestää perinteisen Puurojuhlan. Tervetuloa mukaan!


Su 28.10. Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä Illon Seuraintalolla

Lastenteatteria luvassa! Turun Linnateatteri esittää Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä Illon Seuraintalolla sunnuntaina 28.10. klo 16.00. Kyläyhdistys kustantaa Tapiolankylän lapsiperheiden lipun kun sanotte lippuluukulla: Tapiola. Lapset saavat myös pienet herkut naposteltavaksi. Tapahtuman järjestää Illon kyläseura.

Su 4.11. Kylän lapset ja nuoret Huittisten Keilahalliin

Kyläyhdistys muistaa myös kylän koululaisia (7-17 v.) ja on varannut yhteisen keilavuoron Huittisten Keila- ja pelihalliin (Lintuparventie 6, Huittinen) sunnuntaina 4.11. klo 14-15. Keilavuoro on koululaisille ilmainen ja sen lisäksi he saavat pienet herkut. Tuntiin sisältyy keilatossut, mutta pieniä kokoja on sen verran vähän, että kannattaa ottaa mukaan omat sisäpelikengät! Mukaan mahtuu 30 ensin ilmoittautunutta. Aikuiset pääsevät mittelöimään taidoistaan (jos lasten ilmoittautumisen jälkeen ratatilaa riittää) hintaan 4 €/hlö. Huom. Keilaamaan kuljetaan omin kyydein. Ilmoittautuminen viimeistään ke 31.10., p. 040 539 1765 / Anneli.

Su 2.12. Sastamalan Joulutalot – B&B Kommee Kurki

Ensimmäisenä adventtina 2.12. klo 12-18 vietetään Sastamalan Joulutalot -tapahtumaa. Kylältämme on mukana B&B Kommee Kurki (Houhajärventie 194). Ohjelmassa on mm.:

 • Glögi- ja piparitarjoilu.
 • Pikkurahalla rentouttavaa käsihierontaa, intialaista päähierontaa, niskahierontaa, minikäsihoitoja ja pikameikkejä mineraalimeikeillä (Tiina Jokinen ja Paula Vaara).
 • Lahjaideoita pukinkonttiin: mm. paikallista hunajaa, luomukosmetiikkaa ja Elixir-antioksidanttijuomaa sekä elämyslahjakortit Kommeen Kurjen puumajoitukseen kesäksi 2019 ja lahjakortit hierontahoitoihin ja perinteiseen jäsenkorjaukseen.
 • Menossa mukana myös Tapiolan kyläyhdistys! TERVETULOA!

Ke 5.12. Puurojuhla Leirimajalla

Tunnelmallista puurojuhlaa vietetään jälleen Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. alkaen klo 18.00. Paikkana on Sastamalan seurakunnan leirimaja (Kangastie 275).

Tarjolla puuroa ja sekametelisoppaa, jonka päälle juodaan kahvit. Ja sitten lauletaan joululauluja! Lisäksi illan aikana kyläyhdistys huomioi vuonna 2018 syntyneet tapiolalaiset!


 

Tapiola oli mukana Sastamalan Kylämarkkinoilla Kiikoisten torilla 4.8.2018

Sastamalan Kylämarkkinoita vietettiin lauantaina 4.8.2018 Kiikoisten torilla. Tapahtumaan osallistui myös Tapiolan kyläyhdistys, joka järjesti tapahtuman makkarapuffetin. Kyläyhdistyksellä oli myynnissä myös Tapiolan Juhlalehtiä sekä uusia kylän logolla varustettuja ämpäreitä. Lisäksi Tapiolasta oli mukana B&B Kommee Kurki, joka esitteli kesän uutuuttaan puumajoitusta eli Tree tenttiä.

Kylämarkkinat järjestettiin nyt seitsemättä kertaa ja viime vuosina paikka on aina vaihtunut. Viime vuonna kylät kokoontuivat Keikyän Honkolaan ja sitä edellisenä vuotena Ellivuoren matkailukeskukseen. Tällä kertaa mukana oli viitisentoista kylää ja niiden päälle vielä saman verran maaseutuyrittäjiä myymässä tuotteitaan tai palveluitaan.

Kiikoisissa sää suosi ja markkinoilla vieraili peräti 1000 kylien ystävää. Ohjelmapuolesta vastasivat Kiikan Torvisoittokunta, Kiinteistöhuolto ja Remontointi Jallu & Vellu, Kiikoisten Korisevat sekä Kiikoisten kiälikoulu. Mukana oli myös hevosajelua ja koirien esteratanäytöksiä sekä Tyrvään kone- ja kulkuneuvoharrastajat menopeleineen. Tapahtuman juonsi Tapio Riutta.

Kylämarkkinoiden järjestelyistä vastasivat Sastamalan Kylät ry. sekä Sastamalan kaupungin Leader-rahoitteinen seudullinen kyläasiamieshanke.

 

Tapiolan kesäkahvila 2018

Tapiolan kesäkahvila avautuu tänä kesänä jo seitsemättä kertaa kun kokoonnumme Vesterbackan mökillä (Kivisillantie 7). Ajankohta on vanha tuttu eli perjantai-iltaisin klo 18-21. Tässä tarkentunut ohjelmatarjonta tiedoksenne.

 • 6.7. Pastori Irja Aro-Heinilä: Iltahartaus
 • 13.7. Yrittäjäilta: tapiolalaiset yritykset ja yrittäjät esittäytyvät. Taikuri Makke, showtime klo 19. Wassana Kaihlamäki ja kevätrullat.
 • 20.7. Tiina Rampa: harmonikan soittoa + yhteislaulua. Wassana Kaihlamäen ruokia.
 • 27.7. Johanna Kallioniemi: harmonikan soittoa. Lättykestit + arpajaisarvonta.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Tapiolan tapahtumakesä 2018

Tervetuloa mukaan Tapiolan tapahtumarikkaaseen kesään! Järjestämme vanhat tutut kesätapahtumat, mutta myös paljon uutta. Tapiolan kesätiedote jaetaan kyläläisten postilaatikkoihin viikolla 20.


La 19.5. Pop up -ravintolapäivä

Pop up -ravintolapäivä lauantaina 19.5. klo 13-17 osoitteessa Punkalaitumentie 380. Tarjolla Wassana Kaihlamäen thai-ruokaa & Anneli Mäki-Laurilan kahvilaherkkuja. Syö paikanpäällä tai osta kotiisi! Meillä on käteismaksu, joten varaathan rahaa mukaasi.

Ti 5.-26.6. Jumppaa Tapiolan kentällä

Kyläyhdistys liikuttaa kesäkuussa! Ohjattua JUMPPAA kesäkuun tiistai-iltaisin klo 19-20 Tapiolan kentällä (Punkalaitumentie 446). Jumppapäivät ovat siis 5.6., 12.6., 19.6. ja 26.6. Ohjaajana Leena Nikkanen. Kenttätreenit sopivat kaikenikäisille, kaikenkokoisille, sekä kaiken kuntoisille ja mikä parasta: se on kaikille täysin ilmaista! Varaa tunnille mukaasi vesipullo ja rennot vaatteet liikkumista varten. Haluamme näin tukea kyläläisten hyvinvointia, joten lähdethän mukaan!

La 9.6. Avoimet kylät -päivä laavulla

Valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 9.6. klo 17-20 kokoonnutaan Ylistenjärven laavulla (Hiedanmaantie 351). Luontoaiheinen TIETOVISA! Nuotio käy kuumana – omat makkarat mukaan! Lisätietoja muista Avoimet Kylät -kohteista: http://avoimetkylat.fi/  Lämpimästi tervetuloa!

Pe 22.6. Juhannusjuhlat laavulla

JUHANNUSJUHLAT Ylistenjärven laavulla juhannusaattona 22.6. klo 19.00 alkaen. Mukavaa yhdessäoloa ja tikkupullien paistamista! Omat makkarat mukaan! Tervetuloa!

Ti 3.7. Katismaan kesäteatteriin Säkylään

Lähdetään katsomaan KARAVAANARIT Säkylään Katismaan kesäteatteriin. Käsikirjoitus Antti Heikkinen & Ismo Apell ja ohjaus Anneli Heino. Lähtö bussilla Tapiolan kentältä ti 3.7. klo 17.30. Näytös alkaa klo 19. Matkan hinta vain 15 €/hlö, lapset 4-14 v. 10 €/hlö, sisältäen kuljetuksen ja teatterilipun. Retkelle on 37 paikkaa. Ilmoittaudu viim. ti 26.6. Kirstille, p. 040 500 9143.

Pe 6.-27.7. TAPIOLAN KESÄKAHVILA Vesterbackalla

KESÄKAHVILA auki jo seitsemättä kesää heinäkuun pe-iltaisin klo 18-21. Kahvittelun lisäksi olemme loihtineet monipuolista ohjelmaa:

 • 6.7. Pastori Irja Aro-Heinilä: Iltahartaus
 • 13.7. Yrittäjäilta: tapiolalaiset yritykset ja yrittäjät esittäytyvät
 • 20.7. Tiina Rampa: harmonikan soittoa + yhteislaulua
 • 27.7. Johanna Kallioniemi: harmonikan soittoa. Lättykestit + arpajaisarvonta

La 4.8. Sastamalan Kylämarkkinat VII

Sastamalan seitsemännet Kylämarkkinat Kiikoisten torilla lauantaina 4.8. klo 14.00–18.00. Ohjelmassa mm. Kiinteistöhuolto ja Remontointi Jallu & Vellu, Kiikoisten kiälikoulu, Kiikan torvisoittokunta ja Laulukuoro Kiikoisten Korisevat sekä lapsille koirien esteratanäytös, lelukoirien esteratakisa, ongintaa ja kasvomaalausta. Markkinat juontaa Tapio Riutta. Puffetissa Tapiolan kyläyhdistys myy makkaraa. Markkinat järjestää Sastamalan Kylät ry.

La 18.8. KESÄRETKI Laukon kartanoon ja Ideaparkkiin

9.00         Lähtö Tapiolan kentältä (mukaan pääsee myös matkan varrelta)
10.00       Laukon kartano: opastettu juhlakierros (1,5h) ja käynti Kartanopuodissa
13.00       Ideapark: ruokailu- ja ostosmahdollisuus (noin 3h)
17.00       Paluu Tapiolaan

Retken hinta 30 €/hlö, 13-16 v. 20 €/hlö, 4-12 v. 15 €/hlö ja alle 4 v. ilmaiseksi. Hinta sisältää kuljetuksen, sisäänpääsyn Laukkoon ja opastetun juhlakierroksen (1,5h). Omakustanteinen ruokailu Ideaparkissa. Retkelle 37 paikkaa. Ilmoittaudu viim. la 11.8. Seijalle, p. 050 5121 608.

Tapiolan kesätiedotteen voit ladata myös TÄSTÄ.

 

Kottikärryrallin voitto jäi kotikylään

Tapiolan kyläyhdistys järjesti Monakon moottoriradalla sunnuntaina 25.2.2018 TALVIRIEHAN yhteistyössä Sastamalan Autourheilijoiden kanssa. Viime vuoden tapaan pistettiin pystyyn taitoa ja tarkkuutta sekä saumatonta yhteistyötä vaativa seurojen välinen kottikärryrali! Vuosi takaperin voiton vei nimiinsä Illon VPK, mutta tänä vuonna mestaruustittelin kaappasi kotikyläänsä Tapiolan kyläyhdistys, jota edustivat Heli, Taneli ja Jaakko Nurmi sekä Sakari Mäki-Laurila. Hirmuisesti onnea! Tiukahkossa finaalissa toiseksi sijoittui Rekikosken kyläyhdistys. Kolmannen sijan jakoivat Illon VPK ja Sastamalan Autourheilijat. Kiitoksia kaikille osallistujille ja ehkä ensi vuonna taas kisataan! Alla olevassa kuvassa Heli Nurmen ja Sakari Mäki-Laurilan taidonnäytettä.

Kottikärryt sponsored by Konetalo Kiviranta.

 

Monakon Talvirieha su 25.2.

Tapiolan kyläyhdistys ja Sastamalan Autourheilijat järjestävät Monankon talviriehan sunnuntaina 25.2.2018 klo 12-15 Monakon moottoriradalla (Punkalaitumentie 746). Ohjelmassa on mm. ajoharjoittelua, moottorikelkkakyyditystä sekä kottikärryralli.

Talviriehassa järjestetään jo perinteeksi muodostunut seurojen välinen kottikärryralli. Mukaan haastetaan Illon kyläseura, Sammaljoen Nuorisoseura, Kämmäkän kyläseura, Stormin seudun kyläyhdistys, Lopenkulman Nuorisoseura, Lantulan seudun kyläyhdistys, Houhajärvi ry, Rekikosken kyläyhdistys, Illon VPK, Levon metsästysseura, Sastamalan Autourheilijat ja Monako FK.

Kottikärryralliin tarvitaan 3-4 osallistujaa / seura. Kilpailu vaatii ennen kaikkea taitoa ja yhteistyökykyä – ei niinkään hyvää kuntoa. Tarkemmat säännöt kerrotaan paikan päällä. Kilpailu alkaa klo 13.00. Viime vuonna tiukan mittelön vei nimiinsä Illon VPK. Ja tänäkin vuonna paras palkitaan!

Tervetuloa joukolla mukaan!