Monakon talvirieha 25.2.2017

Tapiolan kyläyhdistys ja Sastamalan Autourheilijat järjestävät Monakon moottoriradalla (Punkalaitumentie 746) talviriehan lauantaina 25.2. klo 12-15. Ohjelmassa on mm. ajoharjoittelua, moottorikelkkakyyditystä, tehtävärasteja lapsille sekä buffetti.

Tapiolan kyläyhdistys järjestää tapahtumassa seurojen välisen kottikärryrallin ja haastaa siihen mukaan Illon kyläseuran, Sammaljoen Nuorisoseuran, Kämmäkän kyläseuran, Stormin seudun kyläyhdistyksen, Lantulan seudun kyläyhdistyksen, Houhajärvi ry:n, Illon VPK:n, Levon metsästysseuran, Sastamalan Autourheilijat ja Monako FK:n.

Kottikärryralliin tarvitaan 3-4 osallistujaa / seura. Kilpailu vaatii ennen kaikkea taitoa ja yhteistyökykyä. Tarkemmat säännöt kerrotaan paikan päällä. Kilpailu alkaa klo 13.00. Paras palkitaan. Ilmoittautumisia pyydetään viimeistään pe 23.2. osoitteeseen tapiolankyla@gmail.com.

Tervetuloa mukaan!

Kylien välinen köydenvetomestaruus Tapiolaan

Lantula-talon pihamaalla järjestettiin perjantai-iltana 28.10. Hohtoa pimeässä -tapahtuma, jossa oli runsaasti ohjelmaa koko perheelle. Paikalla oli arviolta 150 henkeä. Illan kantavana teemana oli muistuttaa tärkeästä asiasta: heijastimen käytöstä. Asiaan liittyen käytiin myös leikkimielinen kilpailu, jossa voitto irtosi Tapiolaan kun Oskari ja Veera Mäki-Laurila voittivat Heijastavimpien joukkuekisan. Tavoitteena oli olla siis mahdollisimman heijastava.

Hohtoa pimeässä -illan päätti kylien välinen köydenvetokilpailu, josta tuli legenda jo tapahtumahetkellä! Tämänkin kilpailun piti olla leikkimielinen, mutta lopulta köydenvetoherruudesta tapeltiin veren maku suussa. Kylän joukkueessa tuli olla 2 miestä ja 2 naista. Välierässä Tapiolan joukkue (Anneli Mäki-Laurila, illolaisvahvistus Leena Nikkanen, Isto Harjunpää ja Jani Hanhijärvi) voitti tiukahkon taiston päätteeksi Kutalan nuorisoseuran. Toisessa välierässä Lopenkulman nuorisoseura otti selvän voiton Lantulan seudun kyläyhdistyksestä.

Finaalin alkaessa tapiolalaisten sykkeet olivat vielä korkealla kovasta välierätaistosta johtuen. Mutta vielä pahempaa otsasuonten pullistelua oli tulossa! Finaalista muodostui arviolta 3-4 minuutin kuolemantaistelu, jossa tilanteet vaihtelivat ja epätoivo valtasi vuorotellen molempia kyliä. Alkuun ennakkosuosikkina pidetty Lopenkulma oli niskan päällä, mutta Tapiola sai viime hetkillä jarrun päälle, ja ikään kuin jumiutettua tilanteen. Sitten Lopenkulma alkoi väsyä ja Tapiola sai vedettyä heitä mukanaan puolisen metriä, kunnes nämä kaatuivat maahan jättäen köyden allensa. Lopenkulmalaiset makasivat pitkään maassa tapiolalaisten repiessä heitä raivokkaasti – siinä kuitenkaan onnistumatta. Yleisö huusi ja kannusti. Valot loistivat Lantulan pimeässä illassa. Tunnelma oli korkealla ja köydenvetäjät puolikuolleita.

Tilanne näytti jo jämähtäneen ja yleisöstä huudettiin pariin otteeseen ”ratkaisematon” (jota suurin osa vetäjistäkin toivoi). Tuomaristo ei kuitenkaan keskeyttänyt köydenvetoa, vaan lopenkulmalaisia kehotettiin nousemaan ylös. Yleisö yltyi hurjiin suosionosoituksiin kun Lopenkulma taisteli itsensä tolpilleen. Siinä samassa Tapiolan joukkue käytti kuitenkin viimeiset voimanrippeensä ja repi köyden vastapuolen käsistä heittäytyen samalla selälleen lantulalaiseen juoksuhiekkaan täydellisen uupuneena!

Tapiolalainen sitkeys palkittiin! Olemme pieni ja pippurinen kylä!  🙂

v__6b43

Raivoisaa punnertamista lantulalaisessa juoksuhiekassa tuomarien valvovan silmän alla.

sieppaa

Oskari ja Veera Mäki-Laurila todella heijastivat!

 

Kiitos kesästä – kohti syksyä!

Noin 170 tapiolalaiseen postilaatikkoon jaetaan näinä päivinä syystiedote, joka on ladattavissa myös TÄSTÄ. Mutta käydäänpä asiat läpi myös näin sähköisessä mediassa, sillä sen verran vilkas ja monipuolinen on Tapiolan kyläyhdistyksen vuosi tähän mennessä ollut. Kuvakaruselli tapahtumista pyörii tämän artikkelin lopussa.

Maaliskuun alussa kokoonnuimme Ylistenjärven laavulla talviriehan merkeissä. Väkeä oli paikalla runsaanpuoleisesti. Edellisvuodesta poiketen myös lunta riitti aina lumiukon tekoon asti. Hauskaa oli ja makkarat paistui ja maistui. Eikä kulunut kuin pari kuukautta ja olimme samalla paikalla toukokuussa laavutalkoiden merkeissä. Tuosta laavusta onkin muodostumassa kyläyhdistyksen toiminnan yksi keskipisteistä – se on meidän kylätalo!

Kun Tapiolaan koetti kesäkuu, niin teimme koko perheen retken Turkuun. Siellä pääkohteemme olivat Turun linna ja Aboa Vetus & Ars Nova. Molemmissa kohteissa meillä oli omat oppaat sekä lapsille että aikuisille. Välillä kävimme syömässä Krookilan JuhlaMummolassa Naantalissa. Päivän päätteeksi teimme pitkän bussikiertoajelun Turun keskustassa, oppaanamme Sirpa Toivola. Bussin lisäksi kulkupelinämme oli Aurajoen ylittävä föri. Muistaako joku vielä lauttamatkan keston? Joka tapauksessa se laskettiin sekunneissa.

009

Keskikesän juhlaa vietimme Ylistenjärven laavulla isolla porukalla seuranamme myös tikkupullat, letut ja nokipannukahvi. Juhannustapahtuma oli ensimmäistä kertaa kyläyhdistyksen ohjelmistossa ja se osoittautui laakista hyvin suosituksi. Ilta oli muutenkin muistorikas mm. traktori+vankkuri -ajeluineen.

Ja perinteiseen tapaan heinäkuun perjantai-iltoina kokoonnuimme ohjelmallisiin kahvitteluhetkiin Kivisillantien alkupäähän Vesterbackan mökille. Musisointia oli tänäkin kesänä kun Jukka ja Tarja Ritanen sekä irlantilainen Keith Murtagh perheineen poikkesivat esiintymässä kahvilassa. Ja myytiinhän niitä arpojakin tänä kesänä. Viimeisenä kahvi-iltana onnetar suosi muutamia: pääpalkinto eli voileipäkakku meni Oskari Mäki-Laurilalle, kääretortun voitti Jaakko Mäki-Laurila ja kyläyhdistyksen T-paita matkasi Raija Keskumäelle. Onnea vielä voittajille!

Elokuun alussa Tapiolan kyläyhdistys esittäytyi Sastamalan viidensillä Kylämarkkinoilla Ellivuoressa. Paikalla oli jälleen toistakymmentä sastamalalaista kylää ja niiden lisäksi kymmenkunta muuta myyjää pääasiassa Sastamalan lähikunnista. Vaikka paikka ja myös osanottajat hieman poikkesivat edellisvuosista, niin Kylämarkkinoiden kylämäinen tunnelma oli silti läsnä.

Elokuun puolivälin paikkeilla täysi bussi Tapiolasta suuntasi Pälkäneelle Sappeen kesäteatteriin katsomaan hupaisaa lottovoittokomediaa. Sää suosi ja hauskaakin oli, kiitos hyvien näyttelijöiden. Jokakesäiset teatteriretket ovat aina olleet todella suosittuja ja paikat niihin myydään aikaisessa vaiheessa loppuun. Missähän ensi vuonna nautitaan vastaava kulttuurikylpy?

Isot kiitokset taas kaikille toimintaan osallistuneille! Erityisen iloisia olemme siitä, että tänäkin vuonna tapahtumiin on osallistunut uusia kasvoja. Olemme suunnitelleet myös loppuvuoteen pari tapahtumaa, joihin toivotamme kaikki tapiolankyläläiset tervetulleeksi!


La 22.10. Askarteluehtoo Leirimajalla

Tänäkin syksynä askarrellaan, syödään ja saunotaan. Ajankohta on lauantai 22.10. alkaen klo 15. Ja paikkana on seurakunnan leirimaja, Kangastie 275. Hinta aikuisilta 10 € ja lapsilta 5 €.
Ilmoittautumiset Annelille, p. 040 539 1765.


Pe 9.12. Puurojuhla Leirimajalla

Tunnelmallista puurojuhlaa vietetään perjantaina 9.12. alkaen klo 18.00. Paikkana on Sastamalan seurakunnan leirimaja, Kangastie 275. Tarjolla puuroa ja sekametelisoppaa, jonka
päälle juodaan kahvit.

Illan tähtiesiintyjänä on 2000-luvun Kyllitädiksikin kutsuttu, TV:stä tuttu, Täti Taikakynä! ”Yli kymmenen vuoden ajan Täti Taikakynä on esiintynyt lastentapahtumissa, päiväkodeissa ja kouluissa. Kuvitetut tarinatuokiot ovat hauskoja ja leikkisiä. Esityksen päätteeksi piirretään vielä toivomuskuvia ja piirustusleikitään. Jokaiseen tarinaan on omat puuhatehtävät. Livepiirtämistilanne saa kaikenikäiset mukaansa! Kuvitettu tarina on myös aikuisille elämys” (www.iloilo.fi/taeti-taikakynae)

t_ti_taikakyn_ohjelmanaiset_1

Puurojuhlaillan aikana kyläyhdistys huomioi myös vuonna 2016 syntyneet tapiolalaiset!


Ja kas tässä, kuvakaruselli vuoden toiminnasta.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tapahtumarikas kesä tulossa

Muutama päivä sitten kyläläisille jaettiin Tapiolankylän kesätiedote, joka on ladattavissa TÄSTÄ. Mutta käydäänpä myös tässä kesän ohjelmistoa läpi.

Lauantaina 7.5. klo 13.00 mennään YLISTENJÄRVEN LAAVUTALKOISIIN Taipaleenvuoren juurelle. Pilkotaan ja kasataan puita ja siistitään paikkoja. Ohjelmaa on myös perheen pienimmille. Tarjolla perinteisesti makkaraa ja kahvia. Tervetuloa ja tuo naapurisikin!

Sunnuntaina 19.6. kyläyhdistys järjestää KOKO PERHEEN KESÄRETKEN SUOMEN TURKUUN! Matkaan lähdetään klo 8.45 Tapiolan kentältä. Turussa piipahdamme Turun Linnassa, jossa on opastukset sekä aikuisille että lapsille. Sen jälkeen käymme lounastamassa Krookilan JuhlaMummolassa Raisiossa. Iltapäivällä on vuorossa Aboa Vetus & Ars Nova. Aboa Vetus on maanalainen rauniokortteli, jonka aidot rakenteet kertovat Suomen vanhimman kaupungin historiasta. Täälläkin on kaksi opastusta: lapsiperheille tarinaan perustuva Pikku-Matti -kierros ja aikuisille oma opastus. Ars Nova on nykytaiteen museo, johon voi tutustua opastuksen jälkeen. Ennen kotiinlähtöä teemme 1,5 tunnin opastetun kaupunkiajelun bussilla. Koko retken hinta on 60 €/hlö, 7-15 v. lapset 40 €, alle 7 v. 20 €. Hinta sisältää kuljetuksen, ruokailun, pääsyliput ja opastukset. Ilmoittautumiset viim. 9.6. Leenalle, p. 0500 736 231.

Kyläyhdistyksen aivan uutena tapahtumana on tänä vuonna JUHANNUSJUHLAT Ylistenjärven laavulla. Eli kokoonnumme järven äärelle aattoiltana 24.6. klo 19.00 alkaen. Tiedossa mukavaa yhdessäoloa, tikkupullien paistamista, nokipannukahvia ja ehkä kokkokin sytytetään!

VESTERBACKAN KESÄKAHVILA aukeekin sitten heti juhannuksen jälkeen. Ensimmäinen kahvitteluilta ohjelmineen on perjantaina 1.7. klo 18.00 – 21.00. Muut kahvi-illat ovat viikon välein 8.7., 15.7., 22.7. ja 29.7. Luvassa on monipuolista ohjelmaa, josta tiedotetaan lähempänä ajankohtaa Facebook-sivuilla sekä Alueviestin ja Tyrviksen seuratoimintapalstoilla.

Sastamalan viidennet KYLÄMARKKINAT järjestetään Ellivuoressa Vuorihotellin pihamaalla lauantaina 6.8. klo 13.00 – 17.30. Mukana tietenkin myös Tapiolan kyläyhdistys. Ohjelmassa mm. Pukinsarven Tröötöttäjät ja Kiikan torvisoittokunta sekä samaan aikaan järjestettävät sahdinvalmistuksen 25-vuotisjuhlakilpailut. Tapahtuman järjestää kylien kattojärjestö Sastamalan Kylät ry.

Perjantaina 12.8. mennään SAPPEEN KESÄTEATTERIIN Pälkäneelle. Ohjelmistossa on KAIKKI OIKEIN – lottovoittokomedia. Näytelmän käsikirjoitus ja ohjaus Heikki Paavilainen. Lähtö bussilla Tapiolan kentältä klo 16.30. Näytös alkaa klo 19.00. Matkan hinta on 25 €/hlö, sisältäen kuljetuksen ja teatterilipun. Retkelle on 37 paikkaa. Ilmoittaudu viim. 31.7. Seijalle, p. 050 512 1608.

Elikkä paljon on tapahtumaa tiedossa tänäkin kesänä. Ja mitä syksy tuokaan tullessaan..? Aktiivinen toimintamme on noteerattu myös kaupungin toimielimissä. Aiemmin keväällä maaseutulautakunta jakoi Sastamalan kaupungin kylätoiminta-avustukset ja Tapiolan kyläyhdistys sai toimintatukea 1300 euroa. Summa on toiseksi suurin Sastamalan 41 kyläyhdistyksen joukossa. Jo vuosia jatkunut monipuolinen Tapiolan kylätoiminta saa näin kiitosta myös kaupungin taholta. Eiköhän jatketa kaikki yhdessä samaan malliin!

 

IMG_7252

 

Tapiolankylän talvitiedote 2016

Tapiolankylän talvitiedote 2016 jaetaan tällä viikolla (vko 8) kyläläisten postilaatikoihin. Tiedote on ladattavissa myös TÄSTÄ.

Mutta muutama sananen vielä tässäkin vuoden tapahtumatarjonnasta. Se on todettu jo monena vuonna, mutta sanotaan se nyt vielä tämänkin vuoden osalta: Vuosi 2016 on Tapiolankylällä taas tapahtumia täynnä! Perinteisesti maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina, joka osuu tänä vuonna 6.3., vietetään Ylistenjärven laavun talviriehaa. Normaalin kahvittelun ja jutustelun lisäksi ohjelmassa on nyt hieman eksoottisempia kilpailulajeja, kuten tarkkuusviskonta, pojjaanmettästys ja pitkänpitkäloikka.

Seuraavana viikonloppuna pidetään Tapiolan kyläyhdistys ry:n vuosikokous Anneli ja Olli Mäki-Laurilalla (Punkalaitumentie 380). Tarkka aika on lauantai 12.3. klo 16.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, jotka on mainittu mm. kyläyhdistyksen säännöissä.

Toukokuun 7. päivänä, joka on lauantai, järjestään Ylistenjärven laavutalkoot alkaen klo 13.00. Siistitään laavun ympäristöä ja tehdään polttopuita sen verran kun jaksetaan. Talkoolaisille on luvassa kahvia ja makkaraa.

  • Kesän tapahtumista voisi vinkata sen verran, että viikkoa ennen juhannusta tehdään koko perheen bussiretki. Kohteena on todennäköisesti Turku.
  • Uutena tapahtumana Tapiolan kyläyhdistys kokeilee tänä vuonna Ylistenjärven laavulla vietettävää juhannusjuhlaa. Kokoonnumme laavulle juhannusaattona sen jälkeen kun liput on vedetty salkoihin eli noin klo 19.00.
  • Vesterbackan kesäkahvila avaa ovensa perjantaina 1.7. klo 18.00. Kahvittelua ja hyvää ohjelmaa on luvassa jälleen viitenä kesäperjantaina, sillä viimeinen kahvilailta on 29.7.

Tule ja tuo naapurisikin mukaan tapahtumiin!

Logo 2

 

Syksyn 2015 tapahtumia

Tapiolan kyläyhdistyksen vuosi 2015 on ollut toimintaa täynnä! Monet muistavat kun maaliskuun alussa kokoonnuimme talviriehan merkeissä. Ylistenjärven laavutalkoissa olimme toukokuussa. Kesäkuun alussa vietimme valtakunnallista Avoimet Kylät -päivää Rudolf Koivu -kuvaelman myötä. Heti seuraavana viikonloppuna vierailimme ikimuistettavalla retkellä Huittisten Pahkaparatiisissa sekä Eurajoella Vuojoen kartanossa ja Olkiluodon ydinvoimalassa. Vanhan kirjallisuuden päivien koittaessa Tapiola – Kirjakaupungin kirjakylä oli telttoineen Vammalan torilla. Vähän myöhemmin osallistuimme Sastamalan Kylämarkkinoille 15 muun kylän joukossa. Niin, ja koko heinäkuun vietimme upeita perjantai-iltoja Vesterbackan kesäkahvilassa! Loppukesästä teimme retken Apianniemen kesäteatterimusikaaliin Valkeakoskelle ja syyskuussa kävimme lapsenmielisellä kokopäiväretkellä Loimaan & Jokioisten maaseutukohteissa.

Lämpimät kiitokset kaikille toimintaan osallistuneille! Olemme suunnitelleet myös loppuvuoteen muutamia tapahtumia, joihin toivotamme kaikki tapiolankyläläiset tervetulleeksi!

La 24.10. Talkoot Ylistenjärven laavulla
Tehdään klapeja ja siistitään laavun ympäristöä lauantaina 24.10. klo 13.00. Tarjolla kahvia, makkaraa ja hyvää seuraa.

La 14.11. Askarteluehtoo Leirimajalla
Askarrellaan, syödään ja saunotaan lauantaina 14.11. alkaen klo 15. Paikkana on seurakunnan Leirimaja, Kangastie 275. Askartelutoiveita voi ilmoittautuessaan esittää. Hinta aikuisilta 10 € ja lapsilta 5 €. Lisätiedot ja ilmoittautumiset, p. 040 539 1765 / Anneli.

Su 22.11. Retki Sorin Sirkukseen
Mennään sunnuntaina 22.11. Tampereelle Sorin Sirkukseen, jossa esitetään 30-vuotisjuhlashow Las Necalas. Lähtö Tapiolan kentältä klo 12.30. Näytös alkaa klo 14.00. Paluukuljetus lähtee noin klo 16.00. Matkalle mahtuu 37 ensiksi ilmoittautunutta. Retken hinta aikuisilta 35 € ja kyläläisten lapset (max. 12 v.) pääsevät ILMAISEKSI! Ilmoittautumiset, p. 040 539 1765 / Anneli.

Pe 4.12. Puurojuhla Leirimajalla
Perinteeksi muodostunutta puurojuhlaa vietetään perjantaina 4.12. alkaen klo 18.00. Paikkana on Sastamalan seurakunnan leirimaja (Kangastie 275). Tarjolla puuroa ja sekametelisoppaa, jonka päälle juodaan kahvit. Illan aikana katsellaan valkokankaalta valokuvia vuoden tapahtumista. Tervetuloa!

Kuvat

Tunnelmakuvia kesäkahvilalta 3.7.2015

Vesterbackan kesäkahvilalla vietettiin hikistä perjantai-iltaa 3.7. runsaslukuisen kahvittelijajoukon kanssa. Tunnelma oli loistava, kuten alla olevista kuvistakin voi havaita. Ohjelmassa oli pihakirppistä, yhteislaulua, seurakunnan pappi Auli Airas-Laitilan pitämää iltahartautta ja paikalla pistäytyi myös Sastamalan Kylät ry:n pj. Marita Isosävi Suodenniemen Taipaleelta.

Untitled-1 copy3 Untitled-1 copy4
Untitled-1 copy5 Untitled-1 copy6
IMG_6403 copy Untitled-1 copy Untitled-1 copy2 Untitled-1 copy7

 

Vesterbackan kesäkahvilassa tapahtuu pe 3.7.

Tulevana perjantaina 3.7.2015 klo 18.00-21.00 on Vesterbackan kesäkahvilassa jälleen kahvipannu kuumana.

Illan aikana on monenlaista ohjelmaa. Pihamaalle avataan kesäkirppis, jonne kuka tahansa voi tuoda mitä tahansa myytävää. Iltaan osallistuu myös Sastamalan seurakunta, jonka pappi Auli Airas-Laitila järjestää iltahartauden klo 19.00. Ja jottei illan ohjelma loppuisi alkuunsa, niin paikalla on myös Sastamalan Kylät ry:n puheenjohtaja Marita Isosävi Suodenniemeltä kertomassa Sastamalan kylien kuulumisia.

Kaikki lämpimästi tervetuloa tapahtumailtaan!

 

Matkalla Säteilevässä Satakunnassa…

Tapiolan kyläyhdistys järjesti lauantaina 13.6. retken Säteilevään Satakuntaan. Matkakohteina olivat Huittisissa sijaitseva Pahkaparatiisi sekä varsinaiset pääkohteet Eurajoella: Vuojoen kartano ja Olkiluodon ydinvoimala. Hienosti onnistuneen retken kruunasi aurinkoinen sää ja kyyditsijän eli Heimo Kuukan sopivan painava kaasujalka.

PAHKAPARATIISI. Huittislainen Mauno Suonpää on kerännyt luonnon monimuotoisuuden ja erikoisuuksien mahtavan kokoelman. Pahkaparatiisin yli 4 000 puuesinettä ovat kiehtovaa katseltavaa. ”Olen ajanut puita metsistä 15-vuotiaasta lähtien. Hevosilla, maataloustraktoreilla ja 35 vuotta metsäkoneurakoitsijana metsätraktoreilla. Töiden ohella olen kerännyt metsistä mielestäni kaikkea erikoista. Näihin ei ole mitenkään muotoja tehty, vaan muodot ja värit ovat luonto-äidin muovaamia.” Alla olevissa kuvissa mahtava kokoelma pahkoja – joukkossa mm. itse Mauno Suonpää ja olympiakaupunkeja. Pahkaparatiisissa kannattaa vierailla itse kunkin – alueella on useita erikoisia puita, mm. kaksi pajua on kasvanut kierteisesti toistensa ympärille. Helsingin yliopiston geologian laitoksen mukaan tämä saattaa johtua alueen erikoisesta vedenkierrosta, mikä puolestaan saattaa johtua paikan magneettikentästä. Asiaa tutkitaan parhaillaan. http://www.pahkaparatiisi.fi/

VUOJOEN KARTANO. Vuojoen kartano sijaitsee Eurajoen rannalla. Se on perustettu vuonna 1626 ja sen ensimmäinen isäntä oli Gottfrid von Falkenberg. Myöhempiä omistajia olivat mm. sotamarsalkka Åke Tott ja hänen leskensä kreivitär Kristina Brahe, Klinckowströmin ja vuoteen 1911 saakka Björkenheimin suvut. Tämän jälkeen kartanon maista muodostettiin yli 200 maatilaa. Kartanolla oli parhaimmillaan maita 15 000 hehtaaria! Tapiolan kyläyhdistykselle rooliopastettiin kartanokierros tutustuen empire-kartanon mielenkiintoiseen historiaan sekä nykypäivään, päälinnan vapaana olevia saleja, muita tiloja sekä puistoa kierrellen. Alla olevissa kuvissa mm. 200-vuotias kuusikuja, kartanon valeikkuna ja vähän prameampaa kattolistaa. Vuojoen kartanossa myös lounastettiin viimeisen päälle upea kattaus salaateineen, kaloineen ja lihoineen. www.vuojoki.fi/

OLKILUODON YDINVOIMALA. Olkiluodon ydinvoimalaitokset sijaitsevat Olkiluodon saaressa. Vuosina 1979 ja 1982 valmistuneiden laitosyksiköiden lisäksi kolmas yksikkö on edelleen rakenteilla – tavoitteena on saada se toimintakuntoon vuonna 2018. Let’s see! OIkiluotokierroksen aluksi oli vuorossa henkilöllisyystarkastus ja yhtiön esittely. Tämän jälkeen vierailimme voimalaitosjäteluolassa ja tutustuimme ONKALO-näyttelyyn. Lopuksi tutuistumme Sähköä uraanista -tiedenäyttelyyn. Alla olevissa kuvissa mm. rakenteilla oleva 3. voimalaitos, josta ei olisi saanut ottaa kuvaa :), voimalaitosjäteluolaa ja sen sammalkasvustoa, keskiaktiivisen ydinjätteen luolahuone (jonne alle 7-vuotiailta oli pääsy kielletty), iloista sinikypäräistä retkiseuruetta sekä vierailukeskuksessa sijainnut konttaava kuramylly… Tänne ihmemaahan kannattaa tutustua, sillä Olkiluodon alue on uskomaton ihmemaailma. Sinne sijoittuu niinkin erikoisia kohteita kuin viinin- ja vesimeloninkoeviljelyä sekä tuulivoimala! http://www.tvo.fi/vierailukeskus

Kaiken kaikkiaan aivan mielettömän hieno retkipäivä hienossa retkiseurueessa!

 

WP_20150613_013 copy WP_20150613_014 copy WP_20150613_029 copy WP_20150613_030 copy WP_20150613_031 copy WP_20150613_032 copy WP_20150613_033 copy WP_20150613_038 copy WP_20150613_045 copy WP_20150613_047 copy WP_20150613_050 copy WP_20150613_055 copy WP_20150613_057 copy WP_20150613_061 copy WP_20150613_066 copy WP_20150613_082 copy WP_20150613_096 copy WP_20150613_101 copy WP_20150613_111 copy WP_20150613_112 copy WP_20150613_122 copy

WP_20150613_125 copy WP_20150613_129 copy WP_20150613_146 copy

Tapiolan Avoimet ovet Vesterbackan mökillä la 6.6. klo 13-17

Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina kylät kutsuvat kaikki liikkeelle ja tutustumaan elämään kylissä! Tapahtuma on järjestetty aikaisemmin Satakunnassa, josta tapahtuma laajeni Varsinais-Suomeen. Viime kesänä sitä kokeilivat myös Päijät-Hämeen ja Hämeen Kylät sekä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon Kylät. Nyt lauantaina 6.6.2015 vietetään ensimmäistä kertaa valtakunnallista Avoimet Kylät -tapahtumapäivää.

Tapahtumassa tärkeintä on näyttää maaseudun elinvoimaisuus ja sen mahtavat puitteet hyvälle elämälle. Lisäksi tarjotaan mahdollisuus tutustua kylien monipuoliseen toimintaan. Avoimia kyliä on Suomessa yli 400. Sastamalasta tapahtumapäivään osallistuu neljä kylää: Jaara, Karkku, Lantula ja Tapiola.

KARKKU, klo 11-14
Karkun keskustassa, puistossa, kirjaston pihassa ja ihmisten pihoilla. Ohjelmassa myös ”Rakkain kirpputorilöytöni”. Kerro tarinasi ja esittele löytösi kaupan varaston lastaus-sillalla klo 12.00. Maakunnantie 29. Lisätiedot p. 040 752 8443, www.karkku.net

JAARA, klo 11-15
Peräkonttikirppis huoltoaseman pihalla, pihakirppiksiä eri puolilla kylää. Jaarantie 11. Lisätiedot p. 040 590 8718.

TAPIOLA, klo 13-17
Tapiola, Kirjakaupungin kylä. Kesäkahvila kirjallisuusteemalla Vesterbackan mökillä. Ohjelmassa kuvaelma Rudolf Koivun elämästä klo 14, 15 ja 16. Kivisillantie 7. Lisätiedot p. 050 512 1608, www.sastamalankylat.fi/tapiola

LANTULA, klo 11-18
Avoimet ovet ja ohjattuja patikkaretkiä. Lantula-talolla avoimet ovet, lounas ja buffetti. Ohjattuja patikkaretkiä laavulle nokipannukahveineen, paluu traktorikyydillä. Vatajantie 396. Lisätiedot p. 050 3666 953. www.lantula.fi


Suomen Kylätoiminta ry. koordinoi valtakunnallisesti tapahtuman järjestämistä, hoitaa valtakunnallisen viestinnän, ylläpitää tapahtuman omia kotisivuja ja on tuottanut tienvarsikylttejä, julisteita sekä tapahtuman ulkoasun. Kylien tapahtumat järjestävät kylät itse ja maakunnallisesti niitä kokoavat alueelliset koordinoijat.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Suomen Kylätoiminta ry:n tapahtuman valtakunnallinen tiedottaja Hanna Ruohola (p. 044 357 6181) tai Sastamalan Kylät ry:n tiedottaja Jani Hanhijärvi (p. 040 197 8231).

 

logo_suomi+ruotsi