Tapiola oli mukana Sastamalan Kylämarkkinoilla Kiikoisten torilla 4.8.2018

Sastamalan Kylämarkkinoita vietettiin lauantaina 4.8.2018 Kiikoisten torilla. Tapahtumaan osallistui myös Tapiolan kyläyhdistys, joka järjesti tapahtuman makkarapuffetin. Kyläyhdistyksellä oli myynnissä myös Tapiolan Juhlalehtiä sekä uusia kylän logolla varustettuja ämpäreitä. Lisäksi Tapiolasta oli mukana B&B Kommee Kurki, joka esitteli kesän uutuuttaan puumajoitusta eli Tree tenttiä.

Kylämarkkinat järjestettiin nyt seitsemättä kertaa ja viime vuosina paikka on aina vaihtunut. Viime vuonna kylät kokoontuivat Keikyän Honkolaan ja sitä edellisenä vuotena Ellivuoren matkailukeskukseen. Tällä kertaa mukana oli viitisentoista kylää ja niiden päälle vielä saman verran maaseutuyrittäjiä myymässä tuotteitaan tai palveluitaan.

Kiikoisissa sää suosi ja markkinoilla vieraili peräti 1000 kylien ystävää. Ohjelmapuolesta vastasivat Kiikan Torvisoittokunta, Kiinteistöhuolto ja Remontointi Jallu & Vellu, Kiikoisten Korisevat sekä Kiikoisten kiälikoulu. Mukana oli myös hevosajelua ja koirien esteratanäytöksiä sekä Tyrvään kone- ja kulkuneuvoharrastajat menopeleineen. Tapahtuman juonsi Tapio Riutta.

Kylämarkkinoiden järjestelyistä vastasivat Sastamalan Kylät ry. sekä Sastamalan kaupungin Leader-rahoitteinen seudullinen kyläasiamieshanke.

 

Tapiolan kesäkahvila 2018

Tapiolan kesäkahvila avautuu tänä kesänä jo seitsemättä kertaa kun kokoonnumme Vesterbackan mökillä (Kivisillantie 7). Ajankohta on vanha tuttu eli perjantai-iltaisin klo 18-21. Tässä tarkentunut ohjelmatarjonta tiedoksenne.

  • 6.7. Pastori Irja Aro-Heinilä: Iltahartaus
  • 13.7. Yrittäjäilta: tapiolalaiset yritykset ja yrittäjät esittäytyvät. Taikuri Makke, showtime klo 19. Wassana Kaihlamäki ja kevätrullat.
  • 20.7. Tiina Rampa: harmonikan soittoa + yhteislaulua. Wassana Kaihlamäen ruokia.
  • 27.7. Johanna Kallioniemi: harmonikan soittoa. Lättykestit + arpajaisarvonta.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Tapiolan tapahtumakesä 2018

Tervetuloa mukaan Tapiolan tapahtumarikkaaseen kesään! Järjestämme vanhat tutut kesätapahtumat, mutta myös paljon uutta. Tapiolan kesätiedote jaetaan kyläläisten postilaatikkoihin viikolla 20.


La 19.5. Pop up -ravintolapäivä

Pop up -ravintolapäivä lauantaina 19.5. klo 13-17 osoitteessa Punkalaitumentie 380. Tarjolla Wassana Kaihlamäen thai-ruokaa & Anneli Mäki-Laurilan kahvilaherkkuja. Syö paikanpäällä tai osta kotiisi! Meillä on käteismaksu, joten varaathan rahaa mukaasi.

Ti 5.-26.6. Jumppaa Tapiolan kentällä

Kyläyhdistys liikuttaa kesäkuussa! Ohjattua JUMPPAA kesäkuun tiistai-iltaisin klo 19-20 Tapiolan kentällä (Punkalaitumentie 446). Jumppapäivät ovat siis 5.6., 12.6., 19.6. ja 26.6. Ohjaajana Leena Nikkanen. Kenttätreenit sopivat kaikenikäisille, kaikenkokoisille, sekä kaiken kuntoisille ja mikä parasta: se on kaikille täysin ilmaista! Varaa tunnille mukaasi vesipullo ja rennot vaatteet liikkumista varten. Haluamme näin tukea kyläläisten hyvinvointia, joten lähdethän mukaan!

La 9.6. Avoimet kylät -päivä laavulla

Valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 9.6. klo 17-20 kokoonnutaan Ylistenjärven laavulla (Hiedanmaantie 351). Luontoaiheinen TIETOVISA! Nuotio käy kuumana – omat makkarat mukaan! Lisätietoja muista Avoimet Kylät -kohteista: http://avoimetkylat.fi/  Lämpimästi tervetuloa!

Pe 22.6. Juhannusjuhlat laavulla

JUHANNUSJUHLAT Ylistenjärven laavulla juhannusaattona 22.6. klo 19.00 alkaen. Mukavaa yhdessäoloa ja tikkupullien paistamista! Omat makkarat mukaan! Tervetuloa!

Ti 3.7. Katismaan kesäteatteriin Säkylään

Lähdetään katsomaan KARAVAANARIT Säkylään Katismaan kesäteatteriin. Käsikirjoitus Antti Heikkinen & Ismo Apell ja ohjaus Anneli Heino. Lähtö bussilla Tapiolan kentältä ti 3.7. klo 17.30. Näytös alkaa klo 19. Matkan hinta vain 15 €/hlö, lapset 4-14 v. 10 €/hlö, sisältäen kuljetuksen ja teatterilipun. Retkelle on 37 paikkaa. Ilmoittaudu viim. ti 26.6. Kirstille, p. 040 500 9143.

Pe 6.-27.7. TAPIOLAN KESÄKAHVILA Vesterbackalla

KESÄKAHVILA auki jo seitsemättä kesää heinäkuun pe-iltaisin klo 18-21. Kahvittelun lisäksi olemme loihtineet monipuolista ohjelmaa:

  • 6.7. Pastori Irja Aro-Heinilä: Iltahartaus
  • 13.7. Yrittäjäilta: tapiolalaiset yritykset ja yrittäjät esittäytyvät
  • 20.7. Tiina Rampa: harmonikan soittoa + yhteislaulua
  • 27.7. Johanna Kallioniemi: harmonikan soittoa. Lättykestit + arpajaisarvonta

La 4.8. Sastamalan Kylämarkkinat VII

Sastamalan seitsemännet Kylämarkkinat Kiikoisten torilla lauantaina 4.8. klo 14.00–18.00. Ohjelmassa mm. Kiinteistöhuolto ja Remontointi Jallu & Vellu, Kiikoisten kiälikoulu, Kiikan torvisoittokunta ja Laulukuoro Kiikoisten Korisevat sekä lapsille koirien esteratanäytös, lelukoirien esteratakisa, ongintaa ja kasvomaalausta. Markkinat juontaa Tapio Riutta. Puffetissa Tapiolan kyläyhdistys myy makkaraa. Markkinat järjestää Sastamalan Kylät ry.

La 18.8. KESÄRETKI Laukon kartanoon ja Ideaparkkiin

9.00         Lähtö Tapiolan kentältä (mukaan pääsee myös matkan varrelta)
10.00       Laukon kartano: opastettu juhlakierros (1,5h) ja käynti Kartanopuodissa
13.00       Ideapark: ruokailu- ja ostosmahdollisuus (noin 3h)
17.00       Paluu Tapiolaan

Retken hinta 30 €/hlö, 13-16 v. 20 €/hlö, 4-12 v. 15 €/hlö ja alle 4 v. ilmaiseksi. Hinta sisältää kuljetuksen, sisäänpääsyn Laukkoon ja opastetun juhlakierroksen (1,5h). Omakustanteinen ruokailu Ideaparkissa. Retkelle 37 paikkaa. Ilmoittaudu viim. la 11.8. Seijalle, p. 050 5121 608.

Tapiolan kesätiedotteen voit ladata myös TÄSTÄ.

 

Kottikärryrallin voitto jäi kotikylään

Tapiolan kyläyhdistys järjesti Monakon moottoriradalla sunnuntaina 25.2.2018 TALVIRIEHAN yhteistyössä Sastamalan Autourheilijoiden kanssa. Viime vuoden tapaan pistettiin pystyyn taitoa ja tarkkuutta sekä saumatonta yhteistyötä vaativa seurojen välinen kottikärryrali! Vuosi takaperin voiton vei nimiinsä Illon VPK, mutta tänä vuonna mestaruustittelin kaappasi kotikyläänsä Tapiolan kyläyhdistys, jota edustivat Heli, Taneli ja Jaakko Nurmi sekä Sakari Mäki-Laurila. Hirmuisesti onnea! Tiukahkossa finaalissa toiseksi sijoittui Rekikosken kyläyhdistys. Kolmannen sijan jakoivat Illon VPK ja Sastamalan Autourheilijat. Kiitoksia kaikille osallistujille ja ehkä ensi vuonna taas kisataan! Alla olevassa kuvassa Heli Nurmen ja Sakari Mäki-Laurilan taidonnäytettä.

Kottikärryt sponsored by Konetalo Kiviranta.

 

Monakon Talvirieha su 25.2.

Tapiolan kyläyhdistys ja Sastamalan Autourheilijat järjestävät Monankon talviriehan sunnuntaina 25.2.2018 klo 12-15 Monakon moottoriradalla (Punkalaitumentie 746). Ohjelmassa on mm. ajoharjoittelua, moottorikelkkakyyditystä sekä kottikärryralli.

Talviriehassa järjestetään jo perinteeksi muodostunut seurojen välinen kottikärryralli. Mukaan haastetaan Illon kyläseura, Sammaljoen Nuorisoseura, Kämmäkän kyläseura, Stormin seudun kyläyhdistys, Lopenkulman Nuorisoseura, Lantulan seudun kyläyhdistys, Houhajärvi ry, Rekikosken kyläyhdistys, Illon VPK, Levon metsästysseura, Sastamalan Autourheilijat ja Monako FK.

Kottikärryralliin tarvitaan 3-4 osallistujaa / seura. Kilpailu vaatii ennen kaikkea taitoa ja yhteistyökykyä – ei niinkään hyvää kuntoa. Tarkemmat säännöt kerrotaan paikan päällä. Kilpailu alkaa klo 13.00. Viime vuonna tiukan mittelön vei nimiinsä Illon VPK. Ja tänäkin vuonna paras palkitaan!

Tervetuloa joukolla mukaan!

 

Tapiola näytti kaapin paikan jousipyssykisassa

Sastamalan Kylämarkkinoilla Honkolan kentällä käytiin sunnuntaina 30.7.2017 myös perinteinen kylien välinen jousiammuntakilpailu. Kilpailun järjesti Äetsän Jousiampujat ry. Edelliset kolme vuotta voittopokaali oli matkannut Kiikkaan Vähähaara-Seuralle, mutta tällä kerralla voiton vei Tapiolan kyläyhdistys. Joukkueessa nuoliaan virittivät Jari Mäki-Laurila, Olli Mäki-Laurila ja Oskari Mäki-Laurila. Onnittelut kovalle kolmikolle!

Kuten alla olevista kilpailun tuloksista ilmenee, Tapiolan voitto oli ylivoimainen. Kilpailussa ammuttiin kaikkiaan 12 nuolta, mikä tarkoittaa sitä, että Tapiola olisi ollut niukasti kisan ykkönen, vaikka olisi ampunut vain 11 nuolta. 🙂

1. Tapiolan kyläyhdistys 82 pist.
2. Rekikosken kyläyhdistys, Huittinen 75 pist.
3. Illon kyläseura 73 pist.
4. Tyrwään Kone- ja kulkuneuvoharrastajat 70 pist.
5. Honkolan Asukasyhdistys 64 pist.
5. Sävin Pyrkijä 64 pist.
7. Kiimajärven kyläseura 60 pist.
8. Stormin seudun kyläyhdistys 57 pist.
9. Lantulan seudun kyläyhdistys 45 pist.

Kuvassa vasemmalta lukien toiseksi sijoittuneen huittislaisen Rekikosken kyläyhdistyksen Arto Pärnistö, Valtteri Rekikoski ja Arto Rekikoski. Keskellä Tapiolan kyläyhdistyksen Jari Mäki-Laurila, Oskari Mäki-Laurila ja Olli Mäki-Laurila. Oikealla kolmanneksi sijoittuneen Illon kyläseuran Anne Joensuu ja Lotta Asikainen (joukkueeseen kuului myös Suvi Korhonen). Onnittelut kaikille palkituille!
Jousiammuntakentälle kerääntyi markkinoiden aikaan sankka joukko ampujia ja kannustajia. Tässä tyylinäytettä antaa suodenniemeläisen Sävin Pyrkijän Marko Takala.
Juontaja Tapio Riutta esitti kiperiä kysymyksiä jousiammunkisan järjestäneen Äetsän Jousiampujat ry:n tapiolalaiselle puheenjohtajalle Isto Harjunpäälle.

 

Sastamalan Kylämarkkinat Keikyän Honkolassa 30.7.2017 – Tapiola mukana

Perinteiset Sastamalan Kylämarkkinat järjestettiin Honkolan urheilukentällä Keikyässä sunnuntaina 30.7. Sää suosi tapahtumaa ja paikalle oli saapunut myös Tapiolan kyläyhdistys. Kylämarkkinat järjestettiin nyt kuudetta kertaa ja Tapiola on yksi harvoista Sastamalan kylistä, jotka ovat olleet mukana joka kerta.

Kirjankaupungin kirjakylän eli Tapiolan teltalla oli myynnissä etupäässä kirjallisuutta ja lehtiä. Kirsti Vesterbacka kauppasi mm. keväällä julkaistua kirjaansa ”Hiljainen kuin vesi ja matala kuin ruoho. Huutolaistytön selviytymistarina”. Lisäksi myynnissä oli tietenkin kesän korvalla julkaistua Tapiolan Juhlalehteä.

Arviot kävijämäärästä perustuvat puffettien myyntiin, jonka perusteella markkina-alueella olisi päivän aikana käynyt 600-700 ihmistä. Myös myyjät olivat päivään tyytyväisiä ja sää suosi, joten tapahtuma onnistui hienosti!

Kylämarkkinoilla oli monenmoista ohjelmaa lähtien lopenkulmalaisten Jallun & Vellun remontointivinkeistä ja Retrotytöistä aina Täti Taikakynän piirroksiin ja kylien väliseen jousiammuntakilpailuun asti. Perinteisesti markkinoiden alkufanfaarit soitti tälläkin kertaa Kiikan Torvisoittokunta. Myös Tyrwään Kone- ja kulkuneuvoharrastajat olivat paikalla noin 15 ajoneuvon voimin.

Hyvin onnistunut tapahtuma järjestettäneen myös ensi suvena ja tottahan Tapiolakin pyrkii olemaan taas mukana.

Tapiolan kesäkahvila 2017 kiittää!

Kesän viimeinen kahvilailta järjestettiin perjantaina 28.7. ja väkeä riitti pienestä vesikropauksesta huolimatta todella hyvin. Viimeisen kerran kunniaksi oli jälleen lättykestit. Kesän aikana oli myyty myös arpoja. Pääpalkintona oli perinteiden mukaan voileipäkakku, jonka voitti Pauli Mäenpää. Lohdutuspalkinnot matkasivat Asta Suikille (Tapiolan Juhlalehti), Salli Eertolalle (korttikori), Johanna Kurjelle (pärekori) ja Raimo Haavistolle (hierontapallot). Onnea voittajille!

Kuudetta kesää järjestetyt perjantai-iltaiset kahvittelut Vesterbackan mökissä ovat olleet yleisömenestys alusta alkaen. Useina kesinä väkeä on riittänyt jopa 70 henkilöä iltaa kohden, mutta tänä kesänä ennätykset jälleen rikottiin kun parina iltana paikalle saapui noin 80 kahvittelijaa! Kesän aikana kahvi-illoissa oli muutamia vetonauloja, jotka osaltaan väkeä houkuttivat. Tyrvään Mantaa ja Annastuuna Korkeemäkeä tultiin katselemaan 21.7. ja viikkoa aiemmin yleisö oli saanut kuulla Irja-Aro-Heinilän lausumia runoja.

Kiitokset vielä kaikille kävijöille ja esiintyjille! Ja ennen kaikkea kiitos Kirsti ja Hannu kun teidän pihamaalla ja mökissä kyläyhdistys sai jälleen kahvilaansa pitää!

Kuka tietää, ehkä näemme taas ensi kesänä…

 

Tapiolan Juhlalehti – kyläyhdistys 15 vuotta

Tapiolan kyläyhdistys ry. juhlii tänä vuonna kun sen perustamisesta tulee täyteen 15 vuotta. Sen kunniaksi valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä julkistettiin Tapiolan Juhlalehti. Hieman vastaavantyyppinen lehti tehtiin myös vuonna 2012 kun juhlittiin tasakymppiä.

Tapiolan Juhlalehti on tuhti lukupaketti, jossa on jokaiselle jotakin. 56-sivuiseen lehteen mahtuu juttuja laidasta laitaan: kylän historiasta paikallisiin luontoelämyksiin, kesäkahvilasta Tapiolankylän kouluun ja neekeripöydästä patenttiratkaisuihin. Onpa lehdessä mm. myös lasten sivu, ruokareseptejä, suvivirsi tyrvääksi, lähihistoriakatsaus kyläyhdistyksen toimintaan 2012-2016 sekä Suomen Kylätoiminta ry:n pj:n juhlatervehdys!

Artikkelien kirjoittajina ovat toimineet Pertti Hakanen, Jani Hanhijärvi (toim.), Marita Isosävi, Seija Kuukka, Jorma Lehtonen, Leena Myllyniemi, Alli Myllyntausta, Anneli Mäki-Laurila, Petri Rinne ja Kirsti Vesterbacka. Muusta kirjallisesta tuotannosta ovat vastanneet Irja Aro-Heinilä, Anne Metsäpuro, Marko Vesterbacka ja Jenni Westerbacka.

Tapiolan Juhlalehden saa ostettua kyläyhdistyksen hallituksen jäsenien kautta kympin setelillä. Kätevimmin lehden saa Tapiolan kesäkahvilasta Vesterbackan mökistä, joka avaa ovensa perjantaina 7.7. klo 18.00 (Kivisillantie 7, Sastamala).

Lukunautintoa!

T: Tapiolan kyläyhdistyksen hallitus 🙂