Kottikärryrallin voitto jäi kotikylään

Tapiolan kyläyhdistys järjesti Monakon moottoriradalla sunnuntaina 25.2.2018 TALVIRIEHAN yhteistyössä Sastamalan Autourheilijoiden kanssa. Viime vuoden tapaan pistettiin pystyyn taitoa ja tarkkuutta sekä saumatonta yhteistyötä vaativa seurojen välinen kottikärryrali! Vuosi takaperin voiton vei nimiinsä Illon VPK, mutta tänä vuonna mestaruustittelin kaappasi kotikyläänsä Tapiolan kyläyhdistys, jota edustivat Heli, Taneli ja Jaakko Nurmi sekä Sakari Mäki-Laurila. Hirmuisesti onnea! Tiukahkossa finaalissa toiseksi sijoittui Rekikosken kyläyhdistys. Kolmannen sijan jakoivat Illon VPK ja Sastamalan Autourheilijat. Kiitoksia kaikille osallistujille ja ehkä ensi vuonna taas kisataan! Alla olevassa kuvassa Heli Nurmen ja Sakari Mäki-Laurilan taidonnäytettä.

Kottikärryt sponsored by Konetalo Kiviranta.

 

Monakon Talvirieha su 25.2.

Tapiolan kyläyhdistys ja Sastamalan Autourheilijat järjestävät Monankon talviriehan sunnuntaina 25.2.2018 klo 12-15 Monakon moottoriradalla (Punkalaitumentie 746). Ohjelmassa on mm. ajoharjoittelua, moottorikelkkakyyditystä sekä kottikärryralli.

Talviriehassa järjestetään jo perinteeksi muodostunut seurojen välinen kottikärryralli. Mukaan haastetaan Illon kyläseura, Sammaljoen Nuorisoseura, Kämmäkän kyläseura, Stormin seudun kyläyhdistys, Lopenkulman Nuorisoseura, Lantulan seudun kyläyhdistys, Houhajärvi ry, Rekikosken kyläyhdistys, Illon VPK, Levon metsästysseura, Sastamalan Autourheilijat ja Monako FK.

Kottikärryralliin tarvitaan 3-4 osallistujaa / seura. Kilpailu vaatii ennen kaikkea taitoa ja yhteistyökykyä – ei niinkään hyvää kuntoa. Tarkemmat säännöt kerrotaan paikan päällä. Kilpailu alkaa klo 13.00. Viime vuonna tiukan mittelön vei nimiinsä Illon VPK. Ja tänäkin vuonna paras palkitaan!

Tervetuloa joukolla mukaan!

 

Tapiola näytti kaapin paikan jousipyssykisassa

Sastamalan Kylämarkkinoilla Honkolan kentällä käytiin sunnuntaina 30.7.2017 myös perinteinen kylien välinen jousiammuntakilpailu. Kilpailun järjesti Äetsän Jousiampujat ry. Edelliset kolme vuotta voittopokaali oli matkannut Kiikkaan Vähähaara-Seuralle, mutta tällä kerralla voiton vei Tapiolan kyläyhdistys. Joukkueessa nuoliaan virittivät Jari Mäki-Laurila, Olli Mäki-Laurila ja Oskari Mäki-Laurila. Onnittelut kovalle kolmikolle!

Kuten alla olevista kilpailun tuloksista ilmenee, Tapiolan voitto oli ylivoimainen. Kilpailussa ammuttiin kaikkiaan 12 nuolta, mikä tarkoittaa sitä, että Tapiola olisi ollut niukasti kisan ykkönen, vaikka olisi ampunut vain 11 nuolta. 🙂

1. Tapiolan kyläyhdistys 82 pist.
2. Rekikosken kyläyhdistys, Huittinen 75 pist.
3. Illon kyläseura 73 pist.
4. Tyrwään Kone- ja kulkuneuvoharrastajat 70 pist.
5. Honkolan Asukasyhdistys 64 pist.
5. Sävin Pyrkijä 64 pist.
7. Kiimajärven kyläseura 60 pist.
8. Stormin seudun kyläyhdistys 57 pist.
9. Lantulan seudun kyläyhdistys 45 pist.

Kuvassa vasemmalta lukien toiseksi sijoittuneen huittislaisen Rekikosken kyläyhdistyksen Arto Pärnistö, Valtteri Rekikoski ja Arto Rekikoski. Keskellä Tapiolan kyläyhdistyksen Jari Mäki-Laurila, Oskari Mäki-Laurila ja Olli Mäki-Laurila. Oikealla kolmanneksi sijoittuneen Illon kyläseuran Anne Joensuu ja Lotta Asikainen (joukkueeseen kuului myös Suvi Korhonen). Onnittelut kaikille palkituille!
Jousiammuntakentälle kerääntyi markkinoiden aikaan sankka joukko ampujia ja kannustajia. Tässä tyylinäytettä antaa suodenniemeläisen Sävin Pyrkijän Marko Takala.
Juontaja Tapio Riutta esitti kiperiä kysymyksiä jousiammunkisan järjestäneen Äetsän Jousiampujat ry:n tapiolalaiselle puheenjohtajalle Isto Harjunpäälle.

 

Sastamalan Kylämarkkinat Keikyän Honkolassa 30.7.2017 – Tapiola mukana

Perinteiset Sastamalan Kylämarkkinat järjestettiin Honkolan urheilukentällä Keikyässä sunnuntaina 30.7. Sää suosi tapahtumaa ja paikalle oli saapunut myös Tapiolan kyläyhdistys. Kylämarkkinat järjestettiin nyt kuudetta kertaa ja Tapiola on yksi harvoista Sastamalan kylistä, jotka ovat olleet mukana joka kerta.

Kirjankaupungin kirjakylän eli Tapiolan teltalla oli myynnissä etupäässä kirjallisuutta ja lehtiä. Kirsti Vesterbacka kauppasi mm. keväällä julkaistua kirjaansa ”Hiljainen kuin vesi ja matala kuin ruoho. Huutolaistytön selviytymistarina”. Lisäksi myynnissä oli tietenkin kesän korvalla julkaistua Tapiolan Juhlalehteä.

Arviot kävijämäärästä perustuvat puffettien myyntiin, jonka perusteella markkina-alueella olisi päivän aikana käynyt 600-700 ihmistä. Myös myyjät olivat päivään tyytyväisiä ja sää suosi, joten tapahtuma onnistui hienosti!

Kylämarkkinoilla oli monenmoista ohjelmaa lähtien lopenkulmalaisten Jallun & Vellun remontointivinkeistä ja Retrotytöistä aina Täti Taikakynän piirroksiin ja kylien väliseen jousiammuntakilpailuun asti. Perinteisesti markkinoiden alkufanfaarit soitti tälläkin kertaa Kiikan Torvisoittokunta. Myös Tyrwään Kone- ja kulkuneuvoharrastajat olivat paikalla noin 15 ajoneuvon voimin.

Hyvin onnistunut tapahtuma järjestettäneen myös ensi suvena ja tottahan Tapiolakin pyrkii olemaan taas mukana.

Tapiolan kesäkahvila 2017 kiittää!

Kesän viimeinen kahvilailta järjestettiin perjantaina 28.7. ja väkeä riitti pienestä vesikropauksesta huolimatta todella hyvin. Viimeisen kerran kunniaksi oli jälleen lättykestit. Kesän aikana oli myyty myös arpoja. Pääpalkintona oli perinteiden mukaan voileipäkakku, jonka voitti Pauli Mäenpää. Lohdutuspalkinnot matkasivat Asta Suikille (Tapiolan Juhlalehti), Salli Eertolalle (korttikori), Johanna Kurjelle (pärekori) ja Raimo Haavistolle (hierontapallot). Onnea voittajille!

Kuudetta kesää järjestetyt perjantai-iltaiset kahvittelut Vesterbackan mökissä ovat olleet yleisömenestys alusta alkaen. Useina kesinä väkeä on riittänyt jopa 70 henkilöä iltaa kohden, mutta tänä kesänä ennätykset jälleen rikottiin kun parina iltana paikalle saapui noin 80 kahvittelijaa! Kesän aikana kahvi-illoissa oli muutamia vetonauloja, jotka osaltaan väkeä houkuttivat. Tyrvään Mantaa ja Annastuuna Korkeemäkeä tultiin katselemaan 21.7. ja viikkoa aiemmin yleisö oli saanut kuulla Irja-Aro-Heinilän lausumia runoja.

Kiitokset vielä kaikille kävijöille ja esiintyjille! Ja ennen kaikkea kiitos Kirsti ja Hannu kun teidän pihamaalla ja mökissä kyläyhdistys sai jälleen kahvilaansa pitää!

Kuka tietää, ehkä näemme taas ensi kesänä…

 

Tapiolan Juhlalehti – kyläyhdistys 15 vuotta

Tapiolan kyläyhdistys ry. juhlii tänä vuonna kun sen perustamisesta tulee täyteen 15 vuotta. Sen kunniaksi valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä julkistettiin Tapiolan Juhlalehti. Hieman vastaavantyyppinen lehti tehtiin myös vuonna 2012 kun juhlittiin tasakymppiä.

Tapiolan Juhlalehti on tuhti lukupaketti, jossa on jokaiselle jotakin. 56-sivuiseen lehteen mahtuu juttuja laidasta laitaan: kylän historiasta paikallisiin luontoelämyksiin, kesäkahvilasta Tapiolankylän kouluun ja neekeripöydästä patenttiratkaisuihin. Onpa lehdessä mm. myös lasten sivu, ruokareseptejä, suvivirsi tyrvääksi, lähihistoriakatsaus kyläyhdistyksen toimintaan 2012-2016 sekä Suomen Kylätoiminta ry:n pj:n juhlatervehdys!

Artikkelien kirjoittajina ovat toimineet Pertti Hakanen, Jani Hanhijärvi (toim.), Marita Isosävi, Seija Kuukka, Jorma Lehtonen, Leena Myllyniemi, Alli Myllyntausta, Anneli Mäki-Laurila, Petri Rinne ja Kirsti Vesterbacka. Muusta kirjallisesta tuotannosta ovat vastanneet Irja Aro-Heinilä, Anne Metsäpuro, Marko Vesterbacka ja Jenni Westerbacka.

Tapiolan Juhlalehden saa ostettua kyläyhdistyksen hallituksen jäsenien kautta kympin setelillä. Kätevimmin lehden saa Tapiolan kesäkahvilasta Vesterbackan mökistä, joka avaa ovensa perjantaina 7.7. klo 18.00 (Kivisillantie 7, Sastamala).

Lukunautintoa!

T: Tapiolan kyläyhdistyksen hallitus 🙂

 

 

Avoimet kylät -päivä la 10.6. – Tapiolan Juhlalehden julkistaminen

Lauantaina 10.6.2017 vietetään valtakunnallista Avoimet kylät -päivää. Kylä on avoinna myös meillä Tapiolassa, jossa vietetään Tapiolan kyläyhdistyksen 15-vuotisjuhlan kunniaksi Tapiolan Juhlalehden julkistamistilaisuutta klo 14-17. Paikka on Vesterbackan kesäkahvila (Kivisillantie 7). Tilaisuudessa myös Kirsti Vesterbacka esittelee uunituoretta kirjaansa ”Hiljainen kuin vesi ja matala kuin ruoho. Huutolaistytön selviytymistarina”. Avoimet kylät -tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden teemaa.

Kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa!

 

Monakon talvirieha 25.2.2017

Tapiolan kyläyhdistys ja Sastamalan Autourheilijat järjestävät Monakon moottoriradalla (Punkalaitumentie 746) talviriehan lauantaina 25.2. klo 12-15. Ohjelmassa on mm. ajoharjoittelua, moottorikelkkakyyditystä, tehtävärasteja lapsille sekä buffetti.

Tapiolan kyläyhdistys järjestää tapahtumassa seurojen välisen kottikärryrallin ja haastaa siihen mukaan Illon kyläseuran, Sammaljoen Nuorisoseuran, Kämmäkän kyläseuran, Stormin seudun kyläyhdistyksen, Lantulan seudun kyläyhdistyksen, Houhajärvi ry:n, Illon VPK:n, Levon metsästysseuran, Sastamalan Autourheilijat ja Monako FK:n.

Kottikärryralliin tarvitaan 3-4 osallistujaa / seura. Kilpailu vaatii ennen kaikkea taitoa ja yhteistyökykyä. Tarkemmat säännöt kerrotaan paikan päällä. Kilpailu alkaa klo 13.00. Paras palkitaan. Ilmoittautumisia pyydetään viimeistään pe 23.2. osoitteeseen tapiolankyla@gmail.com.

Tervetuloa mukaan!

Kylien välinen köydenvetomestaruus Tapiolaan

Lantula-talon pihamaalla järjestettiin perjantai-iltana 28.10. Hohtoa pimeässä -tapahtuma, jossa oli runsaasti ohjelmaa koko perheelle. Paikalla oli arviolta 150 henkeä. Illan kantavana teemana oli muistuttaa tärkeästä asiasta: heijastimen käytöstä. Asiaan liittyen käytiin myös leikkimielinen kilpailu, jossa voitto irtosi Tapiolaan kun Oskari ja Veera Mäki-Laurila voittivat Heijastavimpien joukkuekisan. Tavoitteena oli olla siis mahdollisimman heijastava.

Hohtoa pimeässä -illan päätti kylien välinen köydenvetokilpailu, josta tuli legenda jo tapahtumahetkellä! Tämänkin kilpailun piti olla leikkimielinen, mutta lopulta köydenvetoherruudesta tapeltiin veren maku suussa. Kylän joukkueessa tuli olla 2 miestä ja 2 naista. Välierässä Tapiolan joukkue (Anneli Mäki-Laurila, illolaisvahvistus Leena Nikkanen, Isto Harjunpää ja Jani Hanhijärvi) voitti tiukahkon taiston päätteeksi Kutalan nuorisoseuran. Toisessa välierässä Lopenkulman nuorisoseura otti selvän voiton Lantulan seudun kyläyhdistyksestä.

Finaalin alkaessa tapiolalaisten sykkeet olivat vielä korkealla kovasta välierätaistosta johtuen. Mutta vielä pahempaa otsasuonten pullistelua oli tulossa! Finaalista muodostui arviolta 3-4 minuutin kuolemantaistelu, jossa tilanteet vaihtelivat ja epätoivo valtasi vuorotellen molempia kyliä. Alkuun ennakkosuosikkina pidetty Lopenkulma oli niskan päällä, mutta Tapiola sai viime hetkillä jarrun päälle, ja ikään kuin jumiutettua tilanteen. Sitten Lopenkulma alkoi väsyä ja Tapiola sai vedettyä heitä mukanaan puolisen metriä, kunnes nämä kaatuivat maahan jättäen köyden allensa. Lopenkulmalaiset makasivat pitkään maassa tapiolalaisten repiessä heitä raivokkaasti – siinä kuitenkaan onnistumatta. Yleisö huusi ja kannusti. Valot loistivat Lantulan pimeässä illassa. Tunnelma oli korkealla ja köydenvetäjät puolikuolleita.

Tilanne näytti jo jämähtäneen ja yleisöstä huudettiin pariin otteeseen ”ratkaisematon” (jota suurin osa vetäjistäkin toivoi). Tuomaristo ei kuitenkaan keskeyttänyt köydenvetoa, vaan lopenkulmalaisia kehotettiin nousemaan ylös. Yleisö yltyi hurjiin suosionosoituksiin kun Lopenkulma taisteli itsensä tolpilleen. Siinä samassa Tapiolan joukkue käytti kuitenkin viimeiset voimanrippeensä ja repi köyden vastapuolen käsistä heittäytyen samalla selälleen lantulalaiseen juoksuhiekkaan täydellisen uupuneena!

Tapiolalainen sitkeys palkittiin! Olemme pieni ja pippurinen kylä!  🙂

v__6b43

Raivoisaa punnertamista lantulalaisessa juoksuhiekassa tuomarien valvovan silmän alla.

sieppaa

Oskari ja Veera Mäki-Laurila todella heijastivat!