Tapiola mukana Avoimet Kylät verkossa -päivässä 13.6.2020

Avoimet Kylät päivää vietetään tänä vuonna koronatilanteen vuoksi verkossa. Tapiolan kyläyhdistys osallistuu verkkopäivään videolla, joka on koostettu viime vuonna yhdessä Jaakko Mäki-Laurilan kanssa järjestetystä Entisöijän Aarteet -tapahtumasta.

Tervetuloa katselemaan Entisöijän Aarteita vielä näin virtuaalisesti! 🤩👍

Kesän 2020 tapahtumia Tapiolassa

Kyläläisten postilaatikkoon on viime päivinä jaettu Tapiolan kesätiedotetta. Kyllä, vaikeasta koronakeväästä huolimatta Tapiolassa tapahtuu taas!

On jumppaa, talkoita, vuosikokousta, juhannusjuhlaa, kesäkahvilaa ja kaiken huipuksi kyläyhdistys myy leffalippuja 2 egeä kappale! Tervetuloa mukaan toimintaan!

Tapiolan kyläyhdistyksen vuosikokous siirtyy

Tapiolan kyläyhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous tiistailta 17.3.2020 klo 18.00 siirretään järjestettäväksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Kokouksen siirto perustuu Suomessa ryhdyttäviin poikkeustoimiin, joihin kaikki tahot, muiden muassa kolmas sektori, on velvoitettu osallistumaan.

Ilmoittelemme vuosikokouksen sekä loppukevään ja kesän tapahtumien toteutumisesta lähiviikkojen aikana sosiaalisessa mediassa, yhdistyksen kotisivuilla sekä mahdollisesti postilaatikkoihin myöhemmin jaettavalla kesätiedotteella.

Tapiolan kyläyhdistyksen hallitus toivottaa kaikille kyläläisille valoa ja tsemppiä kevääseen!

Ilmaiseksi VaLePan peliin su 8.3.2020

Nyt huomio! VaLePa kutsuu kaikki Sastamalan alueen kyläyhdistykset ja yhdistysten jäsenet Vexve-Areenalle sunnuntaina 8.3.2020 klo 17.00 otteluun VaLePa-Lakkapää! Sisäänpääsy ilmoittamalla lipunmyyntiin kyläyhdistyksen nimi.

Syksyn 2019 tapahtumia

Kyläläisten postilaatikkoon on viime päivinä jaettu Tapiolan syystiedotetta. Perjantaina 29.11. on luvassa lastenteatteria Tatun ja Patun voimin ja itsenäisyyspäivän aattona 5.12. vietetään perinteistä puurojuhlaa. Tarkemmat detaljit löydät tiedotteesta. Tervetuloa mukaan!

Tapiolan kesän tapahtumat 2019

Tervetuloa Tapiolan tapahtumien täyteiseen suveen! Luvassa ovat vanhat tutut jutut ja jokunen uusikin.

Ti 4.-25.6. Jumppaa Tapiolan kentällä

Kyläyhdistys liikuttaa kesäkuussa! Ohjattua JUMPPAA kesäkuun tiistai-iltaisin klo 18.30-19.30 Tapiolan kentällä (Punkalaitumentie 446). Jumppapäivät ovat siis 4.6., 11.6., 18.6. ja 25.6. Ohjaajana Leena Nikkanen. Kenttätreenit sopivat kaikenikäisille, kaikenkokoisille, sekä kaiken kuntoisille! Jumppa on kyläyhdistyksen jäsenille ilmainen, muillekin vain 2 €/kerta. Varaa tunnille mukaasi vesipullo ja rennot vaatteet liikkumista varten. Haluamme näin tukea kyläläisten hyvinvointia, joten lähdethän mukaan!

La 8.6. Avoimet kylät Tapiolan kentällä ja Kommeessa Kurjessa

Valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 8.6. klo 14-18 kokoonnutaan Tapiolan kentälle. Nyt ei olla pakohuoneessa, vaan pakokopissa! Selviytymisaikaa ulos 10 minuuttia – tule ja testaa! Alueella myös lasten puuharata ja puffetti (käteismaksu).

Pakokopin jälkeen voi siirtyä Kommeen Kurjen Luontoiltaan klo 20-24 Hanhijärven luonnonsuojelualueen rantamille (Houhajärventie 194). Tule rauhoittumaan luonnon helmaan, seuraamaan kurkien ja joutsenten elämää sekä tunnistamaan lintujen ääniä lintubongarin opastuksella. Grillausmahdollisuus (omat grillattavat mukaan). Lisätietoja muista Pirkanmaan Avoimet Kylät -kohteista: www.pirkankylat.fi/avoimetkylat/

La-Su 15.-16.6. Entisöijän Aarteet Jaakko Mäki-Laurilalla

Vanhoja koneita: traktoreita, mopoja ja moottoreita lauantaina ja sunnuntaina 15.-16.6. klo 12-17 Mäki-Laurilan Jaakon pihamaalla (Punkalaitumentie 489). Liikenteen ohjaus. Pysäköintialueita on useampia, osasta kärrykyyditys tapahtumapaikalle. Pääsymaksu 5 €, alle 15 v. ilmaiseksi. Käteismaksu, kiitos! Puffettikin löytyy. LÄMPIMÄSTI TERVETULOA! Järj. Tapiolan kyläyhdistys ja Jaakko Mäki-Laurila.

Pe 21.6. Juhannusjuhlat laavulla

JUHANNUSJUHLAT Ylistenjärven laavulla juhannusaattona 21.6. klo 19.00 alkaen. Mukavaa yhdessäoloa ja tikkupullien paistamista! Omat makkarat messiin. Tervetuloa!

Pe 5.-26.7. TAPIOLAN KESÄKAHVILA Vesterbackan mökillä

KESÄKAHVILA auki jo kahdeksatta kesää heinäkuun pe-iltaisin klo 18-21 Vesterbackan mökillä osoitteessa Kivisillantie 7. Kahvittelun lisäksi olemme loihtineet monipuolista ohjelmaa:

  • 5.7.    Bingoilta!
  • 12.7.  Tiina Rampa: harmonikan soittoa + yhteislaulua
  • 19.7.  Hannu Heikkilä: venäläisten laulujen ilta
  • 26.7.  Lättykestit + arpajaisarvonta

Su 4.8. Sastamalan Kylämarkkinat VIII

Sastamalan kahdeksannet Kylämarkkinat Vammalan torilla sunnuntaina 4.8. klo 12–16. Monipuolista ohjelmaa, mm. Kiikan torvisoittokunta ja Laulukuoro Kiikoisten Korisevat sekä lapsille koira-aiheista ohjelmaa ja kasvomaalausta. Markkinat juontaa Tapio Riutta. Menossa mukana myös Tapiolan kyläyhdistys. Markkinat järjestää Sastamalan Kylät ry.

La 10.8. Kesäteatteriin Viikinsaareen

Lähdetään katsomaan musiikkikomedia 506 IKKUNAA Viikinsaaren kesäteatteriin Tampereelle. Käsikirjoitus Heikki Salo ja ohjaus Olka Horila. Rooleissa mm. Sami Hintsanen, Sanni Haahdenmaa, Krista Putkonen-Örn ja Janne Kallioniemi. Lähtö bussilla Tapiolan kentältä la 10.8. jo klo 11.00, koska Tampereen päässä on laivakuljetus. Näytös alkaa klo 14.00. Matkan hinta kyläyhdistyksen jäsenille 49 €/hlö (muille 59 €/hlö), alle 18 v. maksavat 39 €/hlö. Hinta sisältää kuljetukset ja teatterilipun. Retkelle on 37 paikkaa. Ilmoittaudu viimeistään ma 1.7. Annelille, p. 040 539 1765.

Tapiola mukana Sastamalan Kylälehdessä

Sastamalan kylien talven suururakka Sastamalan Kylät -lehti julkaistiin 4.4.2019 Tyrvään Sanomien välissä liitelehtenä. Upean 36-sivuisen kylälehden tarkoituksena on tuoda esiin Sastamalan kyliä ja korostaa niiden merkitystä suuressa maaseutukaupungissa. Tapiolankylästä on asiaa lehden sivulla 30.

Lehden julkaisija on Sastamalan Kylät ry. joka on tehnyt lehteä yhteistyössä seudullisen kyläasiamieshankkeen kanssa. Lehtitempauksella kylät juhlistavat myös 10 vuotta täyttävää kaupunkiaan.

Kylälehden painosmäärä on hulppeat 20 000 kpl, joista suurin osa löytää perille Tyrvään Sanomien välissä. Lehteä jaetaan vuoden mittaan myös kylillä. Täällä Tapiolassa sitä on jaossa tapahtumissamme, kuten Avoimet Kylät -päivänä 8.6. sekä kesäkahvilassamme heinäkuun perjantai-iltaisin. Lehteä on jaossa myös kaupungin matkailuinfossa Pukstaavissa.

Sähköisesti pääset lukemaan lehteä tästä: www.sastamalankylat.fi/kylalehti.

Tapiolan talven ja kevään tapahtumat 2019

Hyvää vuotta 2019 kaikille kyläläisille! Tapiolan kyläyhdistyksen toiminta on jo vuosia ollut aktiivista, emmekä rukkasia ole lyömässä santaan tänäkään vuonna. Luvassa on vuoden mittaan jos jonkinlaista ohjelmaa ja tapahtumaa, joista infotaan kylätiedotteilla, seurapalstalla, kotisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Tervetuloa mukaan mukavaan menoon!

Su 3.3. TALVIRIEHA laavulla

Tapiolan kyläyhdistys järjestää TALVIRIEHAN Ylistenjärven laavulla sunnuntaina 3.3. klo 14 alkaen. Ohjelmassa on ukonvetokilpailu (säävaraus); muista oma kisapulkkasi mukaan! Tarjolla kahvia ja makkaraa.

Ke 13.3. Kyläyhdistyksen VUOSIKOKOUS Kuukalla

Keskiviikkona 13.3. klo 18 on Tapiolan kyläyhdistys ry:n vuosikokous Kuukan Seijalla (Punkalaitumentie 683). Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvetta tarjolla. Tervetuloa!

La 11.5. YMPÄRISTÖTALKOOT laavulla

Perinteiset Ylistenjärven laavun ympäristön kunnostustalkoot lauantaina 11.5. klo 13 alkaen. Tuttuun tapaan tarjolla makkaraa ja kahvia. Kaikki mukaan!

La 18.5. POP UP -ravintola Mäki-Laurilassa

Pop up -ravintolassa tarjolla Wassana Kaihlamäen Thai-ruokaa ja Anneli Mäki-Laurilan kahvilaherkkuja lauantaina 18.5. klo 12-16 osoitteessa Punkalaitumentie 380. Syö paikan päällä tai osta kotiisi! Käteismaksu!

La 8.6. AVOIMET KYLÄT -päivä Tapiolan kentällä

Valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 8.6. klo 14-18 kokoonnutaan Tapiolan kentällä. Nyt ei olla pakohuoneessa, vaan pakokopissa! Selviytymisaikaa 15 minuuttia – tule ja testaa! Luvassa myös makkaratarjoilu sekä lasten puuharata. Lämpimästi tervetuloa! Lisätietoja muista Avoimet Kylät -kohteista kevään mittaan: http://avoimetkylat.fi/

Tapahtumia syksyllä 2018

Tapiolan kylätoimintavuosi 2018 on ollut vilkas ja monipuolinen. Väkeä on riittänyt järjestetyissä tapahtumissa ja aivan erityisen paljon porukkaa piisasi kesäkahvilassa heinäkuussa. Kiitokset tästä teille kaikille!

Vielä syksylläkin on monenlaista ohjelmaa – myös lapsille ja nuorille. Joulukuussa kyläyhdistys on mukana myös Sastamalan Joulutalot -tapahtumassa ja järjestää perinteisen Puurojuhlan. Tervetuloa mukaan!


Su 28.10. Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä Illon Seuraintalolla

Lastenteatteria luvassa! Turun Linnateatteri esittää Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä Illon Seuraintalolla sunnuntaina 28.10. klo 16.00. Kyläyhdistys kustantaa Tapiolankylän lapsiperheiden lipun kun sanotte lippuluukulla: Tapiola. Lapset saavat myös pienet herkut naposteltavaksi. Tapahtuman järjestää Illon kyläseura.

Su 4.11. Kylän lapset ja nuoret Huittisten Keilahalliin

Kyläyhdistys muistaa myös kylän koululaisia (7-17 v.) ja on varannut yhteisen keilavuoron Huittisten Keila- ja pelihalliin (Lintuparventie 6, Huittinen) sunnuntaina 4.11. klo 14-15. Keilavuoro on koululaisille ilmainen ja sen lisäksi he saavat pienet herkut. Tuntiin sisältyy keilatossut, mutta pieniä kokoja on sen verran vähän, että kannattaa ottaa mukaan omat sisäpelikengät! Mukaan mahtuu 30 ensin ilmoittautunutta. Aikuiset pääsevät mittelöimään taidoistaan (jos lasten ilmoittautumisen jälkeen ratatilaa riittää) hintaan 4 €/hlö. Huom. Keilaamaan kuljetaan omin kyydein. Ilmoittautuminen viimeistään ke 31.10., p. 040 539 1765 / Anneli.

Su 2.12. Sastamalan Joulutalot – B&B Kommee Kurki

Ensimmäisenä adventtina 2.12. klo 12-18 vietetään Sastamalan Joulutalot -tapahtumaa. Kylältämme on mukana B&B Kommee Kurki (Houhajärventie 194). Ohjelmassa on mm.:

  • Glögi- ja piparitarjoilu.
  • Pikkurahalla rentouttavaa käsihierontaa, intialaista päähierontaa, niskahierontaa, minikäsihoitoja ja pikameikkejä mineraalimeikeillä (Tiina Jokinen ja Paula Vaara).
  • Lahjaideoita pukinkonttiin: mm. paikallista hunajaa, luomukosmetiikkaa ja Elixir-antioksidanttijuomaa sekä elämyslahjakortit Kommeen Kurjen puumajoitukseen kesäksi 2019 ja lahjakortit hierontahoitoihin ja perinteiseen jäsenkorjaukseen.
  • Menossa mukana myös Tapiolan kyläyhdistys! TERVETULOA!

Ke 5.12. Puurojuhla Leirimajalla

Tunnelmallista puurojuhlaa vietetään jälleen Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. alkaen klo 18.00. Paikkana on Sastamalan seurakunnan leirimaja (Kangastie 275).

Tarjolla puuroa ja sekametelisoppaa, jonka päälle juodaan kahvit. Ja sitten lauletaan joululauluja! Lisäksi illan aikana kyläyhdistys huomioi vuonna 2018 syntyneet tapiolalaiset!