Jumppaa senioreille!

Vähähaaran Kotiseututalolla to 23.11. klo 12.30.

Fysioterapeutti Teija Simola Kunnon Startista tulee vetämään tuolijumpan ja samalla tutustumme alakerran kuntosalin laitteisiin. Tarjoilua.
Tervetuloa!

Joulujuhla pe 15.12. klo 18

Tervetuloa viettämään Vähähaaran joulujuhlaa Kotiseututalolle pe 15.12. klo 18.

Perinteiseeen tapaan tarjolla on joulupuuroa ja kahvit. Joululauluja säestää kitaralla Jukka Ritanen, joulupukki vetää tietovisan. Parhaalle porukalle Kylän tietäjät -titteli ja pieni palkinto. Pieni paketti mukaan!

Tervetuloa kodalle!

Tervetuloa Vähähaaran kodalle keskiviikkona 13. syyskuuta kello 14.

Suunnitellaan yhdessä kivaa, yhteistä tekemistä seniori-ikäisille.  Toimintaan on saatu rahaa Joutsenten reitin kautta.

Tarjolla makkaraa ja kahvia!

Vähähaara-Seura

Vähähaara-Seura sai energia-avustusta Kotiseutuliitolta

Saimme hyviä uutisia Suomen Kotiseutuliiton hallitukselta, kun se ilmoitti jakamistaan energia-avustuksista. Hakijoita oli kaikkiaan 813, joista 783:lle seurantaloja omistavalle yhteisölle tukea myönnettiin.

Vähähaara-Seura oli avustuksen saaneiden joukossa, ja sai 1932 euroa.Sastamalassa avustusta sai kahdeksan muutakin yhdistystä.

Kotiseutuliitto jakoi avustuksia kohonneiden sähkö- ja lämmityskustannusten vuoksi yhteensä yli 2,2 miljoonaa euroa. Avustus kohdentuu viime talvikaudella loka-huhtikuussa syntyneisiin energiakustannuksiin.

Avustuksen kohteena olevat rakennukset ovat kaikille avoimia vapaan kansalaistoiminnan tiloja. Mukana on kylätalojen ja kotiseututalojen lisäksi muun muassa nuorisoseurantaloja, työväentaloja, kansantaloja ja maamiesseurantaloja.

-Keskeisinä myöntökriteereinä ovat olleet kokoontumis- ja harrastustilojen pinta-ala, energian hinnan nousun vaikutukset talon toimintaan sekä hakijan toimet energian säästämiseksi. Näin toimijoita myös kannustetaan energian säästöön kestävällä tavalla”, Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Teppo Ylitalo kertoo.

-Hakijoita oli erittäin paljon, vielä enemmän kuin seurantalojen korona-avustushakijoita muutama vuosi sitten. Avustukselle on selvästi erittäin suuri tarve, sanoo hakemukset käsitellyt energia-avustuskoordinaattori Elina Vulli.

Kotiseutuliitosta todetaan, että energia-avustus on monille seurantaloille välttämätön pelastuspaketti. Kuluvan talven sähkö- ja lämmityskustannusten nousu on koetellut seurantaloja ylläpitäviä yhteisöjä. Monessa tapauksessa talouden puskurit on jo kulutettu, sillä viime vuosien kokoontumisrajoitukset romahduttivat yhdistysten tulot.

Eduskunta myönsi seurantaloille energia-avustuksen kevään lisätalousarviossaan. Avustuksella pyritään turvaamaan yhteisöllisessä käytössä olevien seurantalojen toimintaedellytyksiä energiakriisin aikana.

Opetus- ja kulttuuriministeriö delegoi avustuksen neuvonnan, jakamisen ja selvitykset Kotiseutuliitolle, jolla on pitkä kokemus korjausavustuksien jakamisesta seurantaloille. Kotiseutuliitto on huolehtinut opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta seurantalojen korjausavustusten jakamisesta vuodesta 2004 lähtien. Niihin liittyvää neuvontaa liitto on tehnyt jo vuodesta 1984.

Tervetuloa kylään!

Vähähaara-Seura järjestää lauantaina 10.6. klo 11-15 pihakirppiksen Kotiseututalon pihassa, myynnissä myös keittolounasta ja leivonnaisia. Voit myydä vaikka auton takaluukusta tai peräkärrystä. Lapsille pihassa ohjattuja perinneleikkejä sekä arpajaiset. Varaa oma kirppispaikkasi Sannalta p. 0400 398 989 hinta 5€/paikka.
Tervetuloa!

Kutsu

Vähähaara-Seura ry:n
KEVÄTKOKOUS
to 23.3.2023 klo 18
Vähähaaran Kotiseututalolla.

Aluksi Satapirkan Osuus-
pankin edustajat kertovat

edunvalvonnasta ja tietotur-
va-asioista. Kahvin jälkeen

kokousasiat.
Tervetuloa!