Tervetuloa kylään!

Vähähaara-Seura järjestää lauantaina 10.6. klo 11-15 pihakirppiksen Kotiseututalon pihassa, myynnissä myös keittolounasta ja leivonnaisia. Lapsille ohjelmaa sekä arpajaiset. Varaa oma kirppispaikkasi Sannalta p. 0400 398 989 hinta 5€/pöytä.
Tervetuloa!

Kutsu

Vähähaara-Seura ry:n
KEVÄTKOKOUS
to 23.3.2023 klo 18
Vähähaaran Kotiseututalolla.

Aluksi Satapirkan Osuus-
pankin edustajat kertovat

edunvalvonnasta ja tietotur-
va-asioista. Kahvin jälkeen

kokousasiat.
Tervetuloa!

Nyt leivotaan gluteenitonta yhdessä!

La 18.2. klo 13-16 Leivotaan yhdessä gluteenitonta. Hiivaleivonta tutuksi. Leivotaan gluteenittomia pullia ja sämpylöitä Vähähaaran Kotiseututalolla. Ilm. Sirpalle 13.2. mennessä p. 040 7029517.

Joulujuhla 11.12. klo 16

Tervetuloa viettämään joulujuhlaa Kotiseututalolle sunnuntaina 11.12. klo 16.

Joululauluja, puuroa ja soppaa ja joulukahvit. Joulupukki myös vierailee! Otathan pienen paketin mukaasi. Arpajaiset!

Vähähaara-Seura vietti 40-vuotisjuhliaan

Vähähaara-Seura perustettiin virallisesti vuonna 1982; toimintaa oli ollut jo aiemminkin.

Lauantaina 3. syyskuuta kyläseura juhli neljää vuosikymmentään Kotiseututalolla. Juhlaväen toivotti tervetulleeksi Sanna Hinkkanen ja juhlapuheen piti Leader Joutsenten reitin toiminnanjohtaja Petri Rinne, jolle hiljattain myönnettiin kylätoiminnan kultainen ansiomerkki. Vähähaara-Seurassa samainen ansiomerkki myönnettiin aikoinaan Toivo Hinkkaselle.

Seija Hirvikoski lausui vanhoista vuosikirjoista poimimiaan hienoja kyläläisten runoja ja musiikkipuolesta vastasivat Jukka Keskitalo ja Tyrvään Plikat Kotiseututalolle loistavasti sopivilla vanhoilla kappaleilla.

Mielenkiintoista oli kuulla myös seurassa pitkään toimineiden hauskoja muisteluksia seuran perustamisajoista ja muista sattumuksista matkan varrella. Sanna Hinkkanen haastatteli Hilkka Tuominiemeä, Pirkko Keroa, Tuovi Virtasta ja Kerttu Keroa. Naiset olivat pukeutuneet kauniisiin Vähähaaran hameisiin. Muisteluksiin osallistui myös muu juhlaväki.

Arpajaispöytä pursusi palkintoja, ja kaikki arvat myytiin loppuun. Kiitos kaikille palkintoja lahjoittaneille seuran toiminnan tukemisesta.

Lapsille oli Sastamalan 4H-yhdistyksen järjestämää ohjelmaa kodalla. Toiminnanjohtaja Outi Jokela paistoi muun muassa lättyjä.

Juhlassa oli lämmin ja kotoisa tunnelma. Ohjelman lomassa vaihdettiin kuulumisia ja tavattiin monia tuttuja pitkän korona-ajan jälkeen.

Keittiöllä ahkeroitiin Vähähaaraan kuuluvalla tarmokkuudella, ja pöytä laitettiin koreaksi. Ennen juhlaa tarjottiin lohikeittoa, saaristolaisleipää, sämpylöitä ja jälkiruokana kaura-omenapaistosta. Juhlan jälkeen juotiin vielä täytekakkukahvit.

Sari Mäkelä

 

Puheet ja runot ohessa.

Tervetulotoivotus

Tervetuloa tänne Vähähaaran Kotiseututalolle viettämään kyläseuramme 40-vuotisjuhlaa.

Vuonna 1989 painetussa Kehittyvä Vähähaara -lehtisessä jo otsikossa sanottiin osuvasti: Menneisyyden perustalle, nykypäivää ja tulevaisuutta rakentaen.

Mielestäni tämä on ollut Vähähaara-Seuran toimintaa ohjaava ajatus koko seuran 40-vuotisen taipaleen ajan. Vähähaarassa on aina kunnioitettu perinteitä, vaalittu niitä ja tehty ahkeraa tallennustyötä, jotta tämä tieto jäisi elämään.

Seuraa on kuitenkin haluttu myös kehittää ja viedä eteenpäin. Kyläseuran toiminta on ollut monipuolista ja vilkasta. Tämän ovat vuosien saatossa mahdollistaneet ahkerat toimihenkilöt ja aktiiviset talkoolaiset.

Seuratoiminta on elänyt jo useamman vuoden eräänlaista murrosvaihetta. Ennen maaseudulla moni harjoitti ammattiaan kotona, harrastuksetkaan eivät kaikkia kuljettaneet ympäri pitäjän. Tällä hetkellä ihmiset viettävät ison osan ajastaan muualla kuin kotona/kotikylässään. Työ ja vapaa-ajan toimet kuljettavat ihmisiä ympäriinsä ja ottavat aikansa. Etenkin kyläseuratyölle jää entistä vähemmän aikaa. Tästä huolimatta Vähähaara-Seura on pysynyt ihailtavan aktiivisena ja kylä vireänä. Toiminnot toki muokkaantuvat kulloistakin hetkeä parhaiten palveleviksi sekä aktiivien voimavarojen mukaisiksi.

Toisinaan seuramme toiminnan jatkuminen on herättänyt myös huolta ja muutoksentuulet kuohuntaa. Ukkini, Toivo Hinkkanen, seuran pitkäaikainen aktiivi, kuitenkin lohdutti ja sanoi aikoinaan osuvasti, että vain liikkuva juna pysyy raiteillaan ja jokainen tekee sen, minkä silloisilla voimavaroillaan jaksaa.

Hän, yksi kyläseuramme perustajista, antoi hyväksyntänsä sille, että toiminta ei voi aina elää kukoistuskauttaan, eikä asioita voi aina tehdä niin kuin on aina ennen tehty. Jokainen johtokunta, toimija ja toimintavuosi on, saa olla ja pitääkin olla erilainen. Muutoksessa ja muutoksen kanssa on hyvä oppia elämään.

Se, mitä tulevaisuus tuo tullessaan on arvoitus. Sillä tulevaisuus on tuntematon ja muodostuu pitkälti sellaiseksi, miksi sen itse luomme. Seura kaipaa kuitenkin tällä hetkellä innokkaita tekijöitä, jotta pystymme järjestämään jatkossakin monipuolisia palveluita ja toimintaa kaikki ikärakenteet huomioiden.

Elämässä tarvitaan unelmia, niin myös seuratoiminnassa. Unelmista voi myös tulla tosia, jos on uskoa ja uskallusta ryhtyä niitä toteuttamaan. Tämä on Vähähaarassa nähty omin silmin jo monet kerrat. Toiminnan ei välttämättä tarvitse olla sitä, mitä se on aina ennen ollut, tai mitä se on nyt. Toiminnan on edelleen mahdollista kehittyä, tarvitaan kuitenkin edelleen niitä tekijöitä.

Mieti hetki, mikä on sinun unelmasi Vähähaara-Seuran suhteen ja pohdi mitä sinä voisit tehdä tuon unelman täyttymisen eteen. Millaiseksi sinä haluaisit seuran tulevaisuuden luoda?

Nauti kuitenkin samalla seuramme juhlasta ohjelmanumeroineen. Vielä kerran, sydämellisesti tervetuloa!

Sanna Hinkkanen