VELO Sastamalan tiedotus- ja suunnittelutilaisuus 14.1.2020

Sastamalan kaupunki järjestää elo-syyskuussa 2021 koko kaupungin pyöräilytapahtuman, VELO Sastamalan. Tapahtuma edistää kaupunkilaisten aktiivista liikkumista ja houkuttelee kuntalaiset kahden pyörän päälle. Tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen tapahtuma, josta lähes jokainen alueen asukas löytää tartuntapintaa pyörään, pyöräilyyn tai kaupungin pyöräilymahdollisuuksiin.

Sastamala on upea pyöräilykaupunki polkuineen, hiekkateineen sekä maalais- ja kansallismaisemineen. Etsimmekin nyt yrityksiä, yhdistyksiä, aktiiveja ja muita yhteistyötahoja, jotka haluavat olla mukana laittamassa kaupunkilaiset liikkeelle, toimijat yhteistyöhön ja Sastamalan Suomen pyöräilykartalle. Oletko sinä, yrityksesi tai yhdistyksesi mukana pistämässä kaupunkiin lisää vauhtia ensi kesänä?

Etsimme nyt paitsi rahoittajia, myös talkoolaisia, pyöräilyintoilijoita, ja kyläaktiiveja. Juuri kylät halutaan näkyvästi mukaan laittamaan pannu kuumaksi ja kylä täyteen säpinää matkaansa taittaville kuntoilijoille. Kylille suunnitellut ”pumppu ja pulla” –kioskit turvaisivat paitsi kuntoilijoiden reittimatkan, toisivat myös kylälle ansaittua näkyvyyttä sekä pientä lisätuloa kanttiinista tai vaikka haastekisailuista.

Odotamme tapahtumaan n. 600 henkeä, joista neljäsosan toivotaan tulevan Sastamalan ulkopuolelta. Tapahtuman vetonauloina toimivat mm. vesistön reunamia myötäilevä kilpareitti, näytökset sekä pyöräilypiireissä trendinä oleva gravel-pyöräilyreitti. Tapahtumasta on tarkoitus tulla vuosittainen ja näkyvä osa Sastamalan tapahtumatarjontaa.

Pyöräilytapahtuma Velo Sastamalan kaikille avoin suunnittelu- ja tiedotustilaisuus on torstaina 14.1.2021 klo 18.00 verkossa koronarajoitusten jatkumisen vuoksi. Tässä tilaisuuden Zoom-linkki: https://edu-sastamala-fi.zoom.us/j/2200206828

Lisätietoja elinkeinopalveluiden eli Sastamalan yritystapahtumien kalenterista https://sastamala.tapahtumakalenterit.fi/, tapahtuman suora linkki https://bit.ly/VeloSastamala_osallistaa