Sastamala Tutuksi -retket

Sastamalan maaseudun kehittämishankkeen yksi päätehtävistä on tehdä paikkakuntaa ja sen laajaa maaseutua tunnetuksi. Tämän vuoksi hanke järjestää kesän 2014 aikana kuusi Sastamala Tutuksi -bussiretkeä yhteistyössä kyläyhdistysten ja Sastamalan Oppaat ry:n kanssa. Lisäksi järjestetään maaseutuyrittäjyyteen painottuva retki Pälkäneelle ja Kangasalle sekä maaseutukulttuuriretki Hämeenkyröön. Retkien yhtenä tarkoituksena on luoda kontakteja kyseisten paikkakuntien maaseutuyrittäjiin ja muihin toimijoihin.

Retkien aikataulut, ilmoittautuminen sekä muut tiedot löytyvät TÄSTÄ. Ensimmäinen retki järjestetään lauantaina 7.6. Kiikan Vähähaaraan ja Kiikoisten kyliin. Retki Mouhijärvelle on vuorossa tiistaina 1.7. ja Suodenniemelle matkataan keskiviikkona 2.7. Etelä-Sastamalan kierros (mm. Illo ja Sammaljoki) on luvassa keskiviikkona 16.7. ja seuraavana päivänä 17.7. tutustutaan Kiikan ja Keikyän alueen kyliin. Viimeinen Sastamala Tutuksi -retki järjestetään lauantaina 23.8. kun kierretään kauniin Rautaveden ympäristössä ja poiketaan mm. Kutalan ja Karkun kylissä.

Kaikille avoimien retkien hinnat on pyritty pitämään edullisina. Hinta sisältää maaseudun kehittämishankkeen omarahoitusosuutta retkestä riippuen 10-12 € sekä omakustanteisen ruokailun. Lähtöpaikat vaihtelevat retken mukaan. Useat retket lähtevät Vammalan Kauppalantalon linja-autopysäkiltä (Puistokatu 10), mutta yksittäisiä retkiä lähtee myös Kiikoisista, Mouhijärveltä, Suodenniemeltä ja Keikyästä. Mukaan pääsee myös matkan varrelta. Tarkat reittikartat päivitetään Sastamalan kylien kotisivuille kesän kuluessa.

IMG_0006