Sastamala tuli taas tutummaksi

Neljännen kerran järjestetty Sastamala Tutuksi -kuvantunnistuskilpailu on päättynyt. Kilpailu saavutti suosiota tälläkin kertaa. Lokakuusta lähtien julkaistiin 20 kuvaa, joihin saatiin 429 vastausta. Pääosa kuvista oli eri puolilta Sastamalan kyliä, mutta joukossa oli myös muutama keskustan likellä sijainnut kohde.

Helpoin tunnistuskuva oli Sammaljoen kylänraitti, jonka tiesi 33 kisaajaa. Myös Kutalan Kasino ja Suodenniemen Kirkkojärvi keräsivät lähes 30 oikeata vastausta. Vaikeimmat kuvat olivat kilpailun loppupuolella. Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitos ja Kiikoisissa sijaitsevat Toukolan koulu sekä Rakastunut viulu ja mandoliini -patsas aiheuttivat lukijoille eniten päänvaivaa. Näistä jälkimmäisen tunnisti vain 12 kisaajaa.

Tämän kertaisessa kisassa peräti viisi vastaajaa teki täydellisen suorituksen ja tunnisti oikein kaikki 20 kuvaa. He ovat Valto Hulttinen Nohkuasta, Maija Kytökorpi Putajasta, Arja Pelttari Nohkuasta, Seija Virtanen Vammalasta sekä Tauno Vuorenniemi Putajasta.

Parhaalle tietäjälle oli luvassa 50 euron lahjakortti valitsemaansa sastamalalaiseen liikkeeseen. Tasatilanteessa voittaja arvottiin ja onnettaren suosiosta sai nauttia Seija Virtanen. Kärjen takanakin oli tiukkaa, sillä muutama kilpailija hipoi lähes täydellistä suoritusta. Lisäksi kaikkien oikein vastanneiden kesken arvottiin toinen 50 euron lahjakortti. Arpa suosi kiikkalaista Erkki Pajusta. Kilpailun palkinnot lahjoitti Sastamalan Kylät ry.

Tunnistuskisaan osallistuttiin jonkin verran myös Sastamalan ulkopuolelta kun lukijoiden silmiin osui vaikkapa nuoruudesta tuttu näkymä. Monet vastasivatkin koko kisassa vain yhteen kuvaan ja jakoivat samalla siihen liittyvän muistonsa.

Lämpimät onnittelut voittajille ja suuret kiitokset vielä kaikille kilpailuun osallistuneille! Kilpailun järjestivät yhteistyössä Sastamalan kaupungin hallinnoima seudullinen kyläasiamieshanke, Sastamalan Kylät ry. ja Alueviesti.

Parhaat Sastamalan tuntijat:

 1. 1. Valto Hulttinen, 20
  1. Maija Kytökorpi, 20
  1. Arja Pelttari, 20
  1. Seija Virtanen, 20
  1. Tauno Vuorenniemi, 20
  6. Paula Syrjälä, 19
  7. Arja Lähdekorpi, 18
  8. Heikki Helenius, 17
  8. Olavi Ojansivu, 17
  8. Kimmo Pusa, 17
  8. Asko Valkama, 17

  Peltoaukeiden keskellä sijaitseva Sammaljoen kylänraitti oli kisan tunnistettavin kuva.