Avoimet Kylät -päivällä juhlavuosi – Pirkanmaalta mukana ennätykselliset 84 kylätapahtumaa

MEDIATIEDOTE 3.6.2024

Avoimet Kylät -päivällä juhlavuosi – Pirkanmaalta mukana ennätykselliset 84 kylätapahtumaa

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 8. kesäkuuta jo kymmenettä kertaa. Avoimet Kylät on Suomen suurin yksipäiväinen yleisötapahtuma, joka liikuttaa noin 150 000 ihmistä. Mukana on tänä vuonna reilut 600 kylätapahtumaa, joista Pirkanmaalta ennätyksellisesti 84 tapahtumaa.

Avoimet Kylät -päivänä kannattaa lähteä lähimatkailemaan ja tutustumaan kylien järjestämään ohjelmaan. Kylillä on luvassa ympäri Pirkanmaata erilaisia kirppiksiä, kesätoreja, kotieläinpihoja, kyläkarkeloita, taidenäyttelyitä, luentoja ja esityksiä, kesätansseja, kyläkävelyitä ja -pyöräilyitä ynnä paljon muuta.

– Nyt lauantaina voi suunnitella vaikka pidemmänkin kyläkierroksen, sillä Pirkanmaan maaseutu on täynnä paikallista kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja kyläelämää. Nähtävää ja koettavaa riittää aamusta aina puoleen yöhön, vinkkaa Pirkan Kylät ry:n kyläasiamies Jani Hanhijärvi.

Päivässä mukana olevat pirkanmaalaiset kylät ja tapahtumat ovat nähtävillä osoitteessa www.pirkankylat.fi/avoimet-kylat-2024/

Suomen kaikki Avoimet Kylät -päivään osallistuvat kylät löydät www.avoimetkylat.fi -sivustolta. Siellä on julkaistu kartta, josta pääsee tutustumaan mukana oleviin tapahtumiin ja kyliin. Päivän valtakunnallisena tavoitteena on lisätä kylämatkailua ja samalla tuoda parrasvaloihin kylien ja maaseudun monipuolista toimintaa.

– Tämä on kylille valtavan hieno mahdollisuus nostaa profiiliaan. Pirkanmaan kylät ovat jo useana vuonna olleet Suomen aktiivisimpia osallistujia Avoimet Kylät -päivässä. Maakunnassa on oivallettu, että tuolloin kannattaa näyttää osaamistaan ja esitellä oman kylän toimintaa ja mahdollisuuksia. Monella kylällä päivä on tärkeä perinne ja toimii samalla kesänavauksena, toteaa Hanhijärvi.

Tapahtumapäivä toteutetaan yhteistyössä Suomen Kylät ry:n, maakunnallisten kyläyhdistysten sekä kylien ja kyläaktiivien kanssa. Pirkanmaalla tapahtumaa koordinoi Pirkan Kylät ry.