Avoimet Kylät -päivä 6.6.2015

Alunperin Satakunnasta lähtöisin olevaa Avoimet Kylät -päivää vietetään jälleen kesällä 2015. Varsinainen tapahtumapäivä on lauantai 6.6.2015. Tällä kertaa mukana järjestelyissä on Suomen Kylätoiminta ry. ja tavoitteena on saada mukaan koko Suomi. Tällä tietoa osallistujia on ainakin 15 maakunnasta. Toivottavasti myös moni Sastamalan kylä lähtee mukaan!

Satakunnassa tempaistiin kylätoiminnan ja kyläasumisen merkeissä siis ensimmäisen kerran kesällä 2013 ja yhdessä Varsinais-Suomen kanssa uudelleen viime kesänä. Avoimet Kylät -päivän tarkoituksena on lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Kyläpäivänä on oiva tilaisuus tutustua esim. kylän talo- ja tonttitarjontaan, tapahtumaan, toimintaan tai palveluihin. Kylällä saa järjestää oman näköistään ohjelmaa omat resurssit huomioiden. Jokainen tapahtuma on tärkeä! Toisaalta Avoimet Kylät -päivänä voi tehdä myös mukavan kesäisen kiertoajelun maaseudun maisemiin.

Kylien tapahtumapäivän toiminnoista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset ja toimijat. Joten jo tässä vaiheessa kun kylissä ja maaseudulla suunnittellaan kesätapahtumien ajankohtia, olisi hienoa, jos niitä ajoitettaisiin tuohon päivään. Osallistuminen ilmoitetaan Pirkanmaan kyläasiamies Marja Vehnämaalle (p. 040 484 9360 tai marja.vehnamaa@pirkankylat.fi) sitovasti (tod.näk. helmikuun loppuun mennessä). Marja kerää edelleen tiedot kaikista osallistujista sekä heidän ohjelmistaan. Näistä kootaan kartta ja kaikkia tapahtumia markkinoidaan sekä maakunnallisesti että valtakunnallisesti. Myös muuta markkinointimateriaalia on kylille tulossa edellisvuosien tapaan, tosin monet käytännön asioista ovat vielä varmistumatta.

Lisätietoja Marja Vehnämaalta tai http://www.satakylat.fi/