Järjestyksenvalvojan peruskurssi ja kertauskurssi helmikuussa Kauppalantalolla

Sastamalan, Punkalaitumen, Huittisten ja Hämeenkyrön yhdistystoimijoille on luvassa järjestyksenvalvojakoulutusta helmikuussa. Kurssi järjestetään Vammalan Kauppalantalon juhlasalissa (Puistokatu 10, 2. kerros). Järjestyksenvalvojan peruskurssi on 1.1.2017 lähtien pituudeltaan 40 h, mikä tarkoittaa viittä kurssipäivää:

la 11.2. klo 10-18
la 18.2. klo 10-18
su 19.2. klo 10-18
la 25.2. klo 10-18
su 26.2. klo 10-18

Kurssi järjestetään, mikäli sille saadaan vähintään 16 osallistujaa. Tällöin kurssin hinta on 100 euroa/hlö. Mitä enemmän kurssilla on osallistujia, sitä halvemmaksi osallistuminen tulee. Jos kurssille tulee esim. 25 henkilöä, niin hinta on 64 euroa/hlö. Maksimissaan kurssille otetaan 40 osallistujaa.

Lauantaina 18.2. klo 10-18 järjestetään myös kertauskurssi eli on mahdollisuus uusia vanhentumassa oleva järjestyksenvalvojakortti (hinta 50 euroa).

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään pe 3.2.2017: jani.hanhijarvi@sastamala.fi tai p. 040 197 8231. Koulutuksen järjestää seudullinen kyläasiamieshanke.

Tervetuloa kurssille!

Lisätietoa kurssista:
Järjestyksenvalvojan peruskurssin kouluttajana on SSC-Turvallisuuden Palvelukeskuksen Jori-Pekka Wiklund. Hän järjestää säännöllisesti asiakkaan tarpeeseen räätälöityjä turvallisuuskoulutuksia. Lisäksi hän kouluttaa tilauksesta järjestyksenvalvo-jan peruskursseja, kertauskursseja sekä kaasusumutin- ja voimankäytönkoulutuksia ryhmille ympäri Pirkanmaata.
Järjestyksenvalvojan peruskurssi (40 h) on suoritettava, jos haluat työskennellä järjestyksenvalvojana yleisötapahtumissa, urheilutapahtumissa, ravintoloissa, laivalla tai leirintäalueella. Järjestyksenvalvojan peruskurssin koulutusohjelma on sisäministeriön määrittelemän sisällön mukainen. Järjestyksenvalvojan tehtävissä voi toimia poliisin hyväksymä nuhteeton 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti järjestyksenvalvojan peruskurssin ja kurssikokeen.
Järjestyksenvalvojan peruskurssin sisältö:
– Järjestyksenvalvojatoimintaa ohjaava lainsäädäntö
– Kansalaisten perusoikeudet
– Järjestyksenvalvojan toimialueet
– Järjestyslainmukainen järjestyksenvalvoja
– Järjestyksenvalvojan toimintaperiaatteet ja toimintaoikeudet
– Järjestyksenvalvojan tunnukset ja luvat
– Järjestyksenvalvojan voimankäyttövälineet
– Henkilöiden ja tavaroiden tarkastaminen
– Ensiapu ja toiminta hätätilanteissa
– Voimakeinojen käyttö ja voimankäytön harjoittelu
Järjestyksenvalvojakurssin suorittaminen edellyttää paikallaoloa kurssipäivinä. Järjestyksenvalvojan peruskurssin suorittamisen jälkeen saat koulutustodistuksen, jolla voit hakea järjestyksenvalvojakorttia poliisilta.