Vähähaara-Seura vietti 40-vuotisjuhliaan

Vähähaara-Seura perustettiin virallisesti vuonna 1982; toimintaa oli ollut jo aiemminkin.

Lauantaina 3. syyskuuta kyläseura juhli neljää vuosikymmentään Kotiseututalolla. Juhlaväen toivotti tervetulleeksi Sanna Hinkkanen ja juhlapuheen piti Leader Joutsenten reitin toiminnanjohtaja Petri Rinne, jolle hiljattain myönnettiin kylätoiminnan kultainen ansiomerkki. Vähähaara-Seurassa samainen ansiomerkki myönnettiin aikoinaan Toivo Hinkkaselle.

Seija Hirvikoski lausui vanhoista vuosikirjoista poimimiaan hienoja kyläläisten runoja ja musiikkipuolesta vastasivat Jukka Keskitalo ja Tyrvään Plikat Kotiseututalolle loistavasti sopivilla vanhoilla kappaleilla.

Mielenkiintoista oli kuulla myös seurassa pitkään toimineiden hauskoja muisteluksia seuran perustamisajoista ja muista sattumuksista matkan varrella. Sanna Hinkkanen haastatteli Hilkka Tuominiemeä, Pirkko Keroa, Tuovi Virtasta ja Kerttu Keroa. Naiset olivat pukeutuneet kauniisiin Vähähaaran hameisiin. Muisteluksiin osallistui myös muu juhlaväki.

Arpajaispöytä pursusi palkintoja, ja kaikki arvat myytiin loppuun. Kiitos kaikille palkintoja lahjoittaneille seuran toiminnan tukemisesta.

Lapsille oli Sastamalan 4H-yhdistyksen järjestämää ohjelmaa kodalla. Toiminnanjohtaja Outi Jokela paistoi muun muassa lättyjä.

Juhlassa oli lämmin ja kotoisa tunnelma. Ohjelman lomassa vaihdettiin kuulumisia ja tavattiin monia tuttuja pitkän korona-ajan jälkeen.

Keittiöllä ahkeroitiin Vähähaaraan kuuluvalla tarmokkuudella, ja pöytä laitettiin koreaksi. Ennen juhlaa tarjottiin lohikeittoa, saaristolaisleipää, sämpylöitä ja jälkiruokana kaura-omenapaistosta. Juhlan jälkeen juotiin vielä täytekakkukahvit.

Sari Mäkelä

 

Puheet ja runot ohessa.