Aihearkisto: Uutiset

Ovet avoinna Vähähaarassa – tuoretta kakkoa, keittoa ja kahvia

Tuoretta arinakakkoa, jauhelihakeittoa sekä kahvia ja kastamista Vähähaaran Kotiseututalolla Avoimien kylien päivänä lauantaina 8.6. kello 12-15.

Samalla voit tutustua Kotiseututaloomme, joka on mainio paikka järjestää juhlia ja muita tapahtumia.

Avoimet kylät -päivä on Suomen suurin kylätapahtuma. Valtakunnallista kyläpäivää vietetään jo kymmenettä kertaa. Tapahtuma tuo kylät parrasvaloihin ja lähimatkailukohteiksi, sillä päivä on täynnä kylien lumoa ja elämää.

https://avoimetkylat.fi

Tervetuloa Vähähaaraan!

Vehkakorventie 649,Sastamala, Kiikka

Jyrki Nummi jatkaa puheenjohtajana

Vähähaara-Seuran johtokunnassa jatketaan entisin voimin.

Syyskokouksessa seuran puheenjohtajaksi valittiin Jyrki Nummi. Hän oli nuijan varressa myös viime vuonna. Myös johtokunta pysyi ennallaan: Sirpa Männistö, Inkeri Kylväjä, Juha Seppä, Lauri Rainio, Sanna Nieminen, Marika Wolff ja Sari Mäkelä.

Johtokunnan järjestäytymiskokouksessa päätettiin, että Sari jatkaa varapuheenjohtajana ja Marika sihteerinä.

Rahastonhoitajaksi valittiin Jani Vatka, varalla on Pirjo Kylväjä.

Kotiseututalon vuokraamisia hoitaa Sanna Hinkkanen.

Tuovista ynnä muista Kylän tietäjät

Tuovi ym -joukkue vei pisimmän korren Vähähaaran ensimmäisessä Kylän tietäjät -tietovisassa.

Vähähaara-Seuran perinteinen joulujuhla kokosi liki 40 kyläläistä Kotiseututalolle. Heti puurolaulun jälkeen päästiin herkuttelemaan Sirpa Männistön ja Inkeri Kylväjän tekemällä puurolla ja sopalla.
Musiikista vastasi Jukka Ritanen, joka säesti yhteislauluja kitaralla.

Lue loppuun

Seniorien kerhossa jumppaa ja muuta hauskaa – Katso kaikille sopivat jumppaohjeet

Fysioterapeutti Teija Simolan (oik.) ohjauksessa seniorikerholaiset venyttelivät ja hakivat pientä lämpöä.

Jumppanauha sai kyytiä, kun Vähähaaran seniorikerholaiset venyttelivät ja hakivat lihaskuntoa Kotiseututalolla. Jumppaa veti fysioterapeutti Teija Simola.
Tärkeänä ohjenuorana oli, että jokainen tekee sen mukaan kuin hyvältä tuntuu. Ei liikoja.
Samalla kun venyteltiin, Teija kertoi mihin liikkeet vaikuttavat ja miksi ne ovat seniori-ikäisille sopivia. Monet liikkeet olivat sellaisia, joita voi tehdä kotona vaikka televisiota katsellessa.
Katso ohjeita liikkeisiin jutun lopussa olevista piirroksista.

Lue loppuun

Arvoisat juhlavieraat!

Suomalainen kylätoimintaliike syntyi noin 50 vuotta sitten, 1960- ja 1970-lukujen taitteessa kaupungistumisen ja maaltamuuton vastavoimaksi. Pitkään hoettiin kuin mantraa, että keskittymiskehitys on luonnonlaki. Vielä muutama vuosi sitten ennustettiin, että tulevaisuudessa vain Helsingin, Tampereen, Turun ja ehkä Oulun kaupunkiseudut ovat ainoat alueet maassamme, joilla asukasluku kasvaa.

Pandemia käänsi ennusteet päälaelleen. Nyt Helsingin seutu onkin maan sisäisessä nettomuutossa tuhansia asukkaita tappiolla ja lähes puolet Suomen kunnista sai muuttovoittoa viime vuonna, myös Sastamala.

Lue loppuun

Minun puuni aiheena valokuvakilpailussa

Mikä on sinun lempipuusi? Onko se lahjaksi saatu keinutuoli, lapsuusmuistoja sisältävä puinen kuvakirja, kitara, kirje, vanha kouluvihko, ajan rapistama ikkunanpoka, takapihalla kasvava mänty vai juuri istutettu taimikko? Puu ja metsät ovat tärkeässä asemassa elämässämme. Ota kuva sinun puustasi ja osallistu Vähähaara-Seuran järjestämään valokuvakilpailuun.

Lue loppuun