UOTSOLA

Uotsola on entisen Mouhijärven kunnan keskustaajama. Kun kunta liittyi 2009 perustettuun Sastamalan kaupunkiin, Uotsola nimettiin Mouhijärven kaava-alueeksi. Täten entiset osoitekilvet säilyivät. Alueen asukasluku on noin 1300 ja se kasvaa vähitellen, kun saamme uusia asukkaita. Suurin asuinalue on Hopun alue, joka on rakentunut 1970-luvulta alkaen. Uusi asuinalue on noussut Mätikön rantaan ja nyt on kaavoitettu Päiväkummun alue Siilijärven läheisyyteen.

Uotsola on luonnonkaunista seutua. Se viettää etelään jyrkästi Mätikköjärveen, jonka toisella puolella on Irolan kylä ja lännessä kuuluisa Selkeen niemi, jossa on Selkeen kartano. Uotsolan pohjoispuolella taas on Siilijärvi, jonka rannalla on entinen meijäri, nykyinen tilausravintola sekä vanha tehdas, alkuaan Villakehruutehdas, sittemmin Häijään kutomo, jossa nykyisin on automuseo.

Uotsolassa on kaksi kauppaa, Sale ja Rabatti sekä pankki, Mouhijärven Osuuspankki. 2007 valmistui uusi kirjasto. Sen takana oli 1955 valmistunut koulu, mutta se purettiin ja sen paikalle kaavaillaan kerrostaloa. Vanha puukoulu 1880-luvulta on jäljellä ja siellä on koulun ja opiston teknisen työn opetus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *