Taipaleenvuoren ulkoilualue

Ylistenjärven rannalla komeileva Taipaleenvuoren ulkoilualue on Sastamalan kaupungin omistuksessa ja kooltaan 17,5 hehtaaria. Monien kaupungin virkistysalueiden hoidosta vastaa jokin paikallinen yhdistys ja niin on asia myös Taipaleenvuoren kohdalla kun alueen ylläpidosta on suullisen sopimuksen voimalla jo yli viisitoista vuotta huolehtinut Tapiolan kyläyhdistys.

Hiedanmaantien pysäköintialueen opaste viittilöi laavun suuntaan: matkaa on 130 metriä ja perillä mahdollisuus tulentekoon. Kuusien välissä mutkitteleva sorapolku ohjaa kulkijaa pysymään oikealla uralla.

Kyläläiset tekivät Ylistenjärven rantaan 2000-luvun alussa komean laavun. Puut kaadettiin rinteen metsiköstä ja vieritettiin alas rantaan. Kävivätpä paikalla jopa Vammalan kaupungin edustajat toteamassa, että hienosti sujuu. Ja niin on sujunut sen jälkeenkin, sillä laavun edustalla oleva nuotiopaikka onkin klapien menekistä päätellen ollut vuosien mittaan yhä suuremmassa käytössä.

Kesällä 2016 aluetta ehostettiin entisestään kun laavulle rakennettiin jykevä 5-metrinen pöytä penkkeineen. Myös itse virkistysalueelle pääsyä helpotettiin, sillä Kämmäkäntien ja Hiedanmaantien risteyksestä lähtien on opasteet aina laavulle saakka. Jo aiemmin vuonna 2014 parkkialueelta laavulle vievä 130 metriä pitkä polku sorastettiin. Paljon on siis kyläläisten kätten jälkiä kerännyt Taipaleenvuori ja senpä vuoksi Ylistenjärven rannalla on nyt varsin hieno alue niin kyläläisten kuin kaupunkilaistenkin virkistäytymiseksi.

Ylistenjärven rantaan rakennettiin kyläläisten toimesta laavu 2000-luvun alussa.