Lahdenperän kyläyhdistys ry

Suodenniemen kunta osti 4.4.1970 ranta-alueen Lahdenperän Märkäjärven rannasta. Kunta kunnosti uimapaikan kaikkien iloksi ja riemuksi. Silloin jo ajatus rantasaunasta virisi. Kunta sai poikkeusluvan 1986 ja rakennusluvan 1987 ja tämän jälkeen rantasaunahanke voitiin toteuttaa. Vuoden 1989 alussa kunnanhallitus esitti valtuustolle, että kunta maksaisi tarvittavat rakennustarvikkeet ja hirsikehikon. Varsinainen työ tehtäisiin talkoilla.

Kylätoimikunta perustettiin perustettiin 20.1.1989 ja saman vuonna Lahdenperän rantasauna oli valmis.  Saunalle saatiin sähköt vuonna 1993 ja seuraavana vuonna vedettiin vesijohto Hämeenkyröstä.

Leader-projekti alkoi vuonna 2002 jolloin myös kylätoimikunta vaihtui kyläyhdistykseksi. Leader-projektin tiimoilta kunnostettiin rantasauna-aluetta,  uimarantaan tuli uusi laituri,  matonpesupaikka, uimakoppi sekä laavu. Kylän raitille tuli myös 5 maitolaituria. Lemmetynperäntieltä lähtevä n.6 kilometrin pituinen luontopolku  opastauluineen on nähtävyys. Polulla on nähtävillä luonnon ihmeitä sekä korkealta kalliolta on mahdollisuus nähdä vaikka Suodenniemen kirkontorni.

Kylän historian kerääminen alkoi vuonna 2004 ja tämä tuottikin tulosta niin että, valokuvien  ja kertomusten pohjalta päätettiin tehdä kirja. Lahdenperän kylän vaiheita- kirja on osa historiaa ja nykypäivää.  Kyläkirjaa painettiin n. 400kpl

Vuonna 2007 Suodenniemen ja Vammalan yhdistyessä pieni potti tuli myös Lahdenperään ns. ”porkkanarahojen ” muodossa. Kyläläiset päättivätkin laajentaa rantasaunaa ja talkoilla tuli uutta tilaa noin puolet lisää. Samalla mökkiin tehtiin lisälämmöneristys.

Perinteiset suulitanssit Heikkisissä oli järjestetty kesäisin monien vuosien aikana. Nyt kun rantasauna-aluen oli kunnostettu ja mökki laajennettu, päätimme myös tehdä siirrettävän rantalavan rantaan jossa onkin järjestetty kesän suurin tapahtuma Lahdenperän rantatanssit.