Tulossa huhtikuussa: Järjestyksenvalvojan peruskurssi ja kertauskurssi

Kesän tapahtumat lähestyvät ja tarvitaan järjestyksenvalvojia!

Sastamalan alueen yhdistystoimijoille on huhtikuussa luvassa järjestyksenvalvojakoulutusta. Koulutus järjestetään Kutalan Nuorisoseurantalolla (Kutalantie 859, Sastamala). Järjestyksenvalvojan peruskurssi on pituudeltaan 40 h.

Peruskurssin päivät:
Lauantai 15.4. klo 9-17
Sunnuntai 16.4. klo 9-17
Tiistai 18.4. klo 17-20
Torstai 20.4. klo 17-20
Lauantai 22.4. klo 9-17
Sunnuntai 23.4. klo 9-17

Peruskurssin hinta on 185 €/hlö. Peruskurssi järjestetään, mikäli sille saadaan vähintään 10 osallistujaa.

Lauantaina 15.4. klo 9-17 järjestetään myös järjestyksenvalvojan kertauskurssi. Silloin on mahdollisuus uusia vanhentumassa oleva järjestyksenvalvojakortti. Kertauskurssin hinta on 80 €/hlö.

HUOM. Kertauskurssille ja peruskurssin neljään ensimmäiseen päivään voit osallistua myös Teams-etäyhteydellä! La-su 22.-23.4. päivien koulutus edellyttää fyysistä paikalla oloa.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset viim. to 13.4.2023: turvallisuusplaneetta@gmail.com tai p. 045 203 5300 / Jori-Pekka Wiklund.

Tervetuloa mukaan kurssille!

__________

Järjestyksenvalvojan peruskurssin kouluttajana on Jori-Pekka Wiklund. Järjestyksenvalvojaksi voidaan hyväksyä tehtävään sopiva 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti sisäasiainministeriön määrittämän 32 oppitunnin tai Poliisihallituksen vahvistaman 40 oppitunnin järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen. Järjestyksenvalvojan peruskoulutus ei vanhene, jos se on suoritettu 1.3.2007 jälkeen, vaikka henkilö ei olisi hakenut ensimmäistä hyväksymistä järjestyksenvalvojaksi. Aikaisemmin kuin 1.3.2007 suoritetut 24 oppitunnin järjestyksenvalvojakurssit ovat vanhentuneet 1.3.2007, jos järjestyksenvalvojaksi hyväksymistä ei ole pidetty jatkuvasti voimassa. Uutta hyväksymistä on haettava suoritetun kertauskurssin jälkeen ennen voimassa olevan järjestyksenvalvonnan hyväksymisen päättymistä.

Järjestyksenvalvojan peruskurssin sisältö:
– Järjestyksenvalvojatoimintaa ohjaava lainsäädäntö
– Kansalaisten perusoikeudet
– Järjestyksenvalvojan toimialueet
– Järjestyslainmukainen järjestyksenvalvoja
– Järjestyksenvalvojan toimintaperiaatteet ja toimintaoikeudet
– Järjestyksenvalvojan tunnukset ja luvat
– Järjestyksenvalvojan voimankäyttövälineet
– Henkilöiden ja tavaroiden tarkastaminen
– Ensiapu ja toiminta hätätilanteissa
– Voimakeinojen käyttö ja voimankäytön harjoittelu

Järjestyksenvalvojakurssin suorittaminen edellyttää kurssipäiviin osallistumista. Järjestyksenvalvojan peruskurssin suorittamisen jälkeen saat koulutustodistuksen, jolla voit hakea järjestyksenvalvojakorttia poliisilta.