Teatteriretkelle Myllykoluun to 23.7.

Sastamalan Kylät ry. järjestää kesäteatteriretken F.E. Sillanpään maisemiin Hämeenkyrön Myllykoluun torstaina 23.7.2015. Matkan hinta kuljetuksineen, lippuineen ja väliaikakahveineen on vain 20 euroa!

Bussin reitti ja aikataulu 23.7.

Lähtö Lantula-talolta 15.30
Stormi 15.40
Vammala (Superi) 15.50
Kiikan uimahalli 16.00
Kiikoisten ABC 16.20
Putajan Palomäentien risteys 16.30
Suodenniemen Säästöpankki 16.45
Uotsolan kirjasto 17.00
Häijään Neste 17.10
Myllykolun P-alue (200 m kävely teatterille) 17.30
Näytelmä alkaa 18.00

Ilmoittautumiset 10.7. mennessä, p. 050 591 8067.

 

Näytelmänä on Panu Rajalan käsikirjoittama Elämän autuus.

F. E. Sillanpään suvensuloinen esikoisromaani Elämä ja aurinko herätti ilmestyessään 1916 kohua ja suurta ihastusta. Sitä pidettiin uskaliaan eroottisena ja samalla uuden kertomatyylin läpäisemänä taidonnäytteenä.
 
Miltä romaanin henkilöt näyttävät nykypäivän kovassa maailmassa? Kuinka Elias nyt viettäisi nuoren miehen vapaata kesäänsä? Kuinka hänen kaksi rakastettuaan, Lyyli ja Olga, nyt ottaisivat hänet vastaan?
 
Näihin kysymyksiin pyrkii vastaamaan Panu Rajalan kirjoittama kesäinen komedia, joka raisusti vetäisee Sillanpään sankarihahmot keskelle meidän kuohuvaa elämäämme. Kuinka sukupuoliroolit ja käytöstavat ovat muuttuneet? Mikä nuoressa rakkaudessa kuitenkin on kestävää ja ajatonta?
 
Näytelmä haluaa vastata samalla eräisiin ikuisiin kysymyksiin – tai ainakin herätellä niitä: milloin ihminen pystyy todella nauttimaan viettämistään hetkistä? Millaista on elämän autuus? Minne kätkeytyy se onni, jota me kaikki tavoittelemme.
 
Myllykolun luonnonnäyttämö tarjoutuu sellaisenaan tämän suomalaisen ”kesäyön unelman” tapahtumapaikaksi. Suven elementtejä ovat luonnollisesti lempi, sauna ja juhannus – sekä ihmeitä tekevät yrtit ja taiat. Ristiriitoja puhkeaa, mutta eheyttääkö yhteinen suuri olevaisuus menneisyyden ja nykyisyyden kuilut?

Riemukkaasta menosta vastaavat F. E. Sillanpään Seuran harrastajanäyttelijät, tanssijat, laulajat ja ihmeidentekijät.

Käsikirjoitus: Panu Rajala
Musiikki: Roope Mäenpää
Pääosissa: Jere Lepola, Anna-Kaisa Anttila ja Sari Ahola
Tuotanto: F. E. Sillanpään Seura ry.

pelkk_kuva2