Sastamalan seudun museo etsii kyläkumppania

Onko kylässänne perinteitä, jotka ovat joko kadonneet, vaarassa kadota tai vahvasti läsnä kyläläisten arjessa yhä tänäkin päivänä? Haluaisitteko säilyttää tämän perinteen jälkipolville?

Jos kiinnostuit, niin tule Pukstaaviin (Marttilankatu 12) maanantaina 27.8. klo 17.00.

Sastamalan seudun museossa on käynnistynyt Jalkautuva museo -hanke, jossa museo ”jalkautuu” kyläyhteisöihin tallentamaan paikallisperinnettä. Kehittämishankkeen myötä luodaan paikallismuseon ja kylien välille uudenlainen yhteistyömalli, jossa kyläläiset pääsevät osallistumaan oman kulttuuriperintönsä tallentamiseen. Mukana hankkeessa ovat Sastamalan Kylät ry., Sastamalan kulttuuripalvelut, Sastamalan kirjasto, Sastamalan opisto sekä Pirkanmaan maakuntamuseo. Hanke kestää 28.2.2019 asti.

Nyt museo etsii kyläkumppania, jonka kanssa testataan uudenlaista yhteistyömallia. Yhdessä kyläkumppanin kanssa talletetaan paikalliseen perinteeseen liittyvä aihe tai ilmiö – esimerkiksi kadonnut elinkeino, häviämässä oleva talkooperinne tai vuosittain järjestettävä kylätapahtuma. Kerätyn aineiston pohjalta suunnitellaan ja toteutetaan mahdollisimman monet kyläläiset tavoittava esitys, kuten näyttely, tapahtuma tai taideteos.

Tervetuloa siis kahvittelemaan ja kuulemaan lisää Jalkautuva museo -hankkeesta Pukstaaviin maanantaina 27.8.2018 klo 17.00.

Lisätietoja hankkeesta:
Projektityöntekijä Mari Immonen
Jalkautuva museo -hanke
+358 50 313 1412
mari.immonen@pukstaavi.fi