Sastamalan Kylämarkkinat su 30.7.2017

Kesä sateineen on jo saapunut iloksemme ja viime lauantain Avoimet Kylät -urakkakin on monella kylällä takanapäin. On aika suunnata katseet kesän toiseen suureen koitokseen eli Sastamalan Kylämarkkinoihin.

Kylämarkkinat järjestetään tänä vuonna siis Keikyässä Honkolan kentällä (Kisatie, Sastamala) sunnuntaina 30.7. klo 12.00-16.00. Uutta markkinoilla on tänä kesänä se, että markkinoille kutsutaan mukaan myös naapurikuntien eli Hämeenkyrön, Huittisten ja Punkalaitumen kylätoimijat.

Kylämarkkinoilla pääroolissa ovat perinteiseen tapaan kylät ja kyläyhdistykset, jotka esittäytyvät haluamallaan tavalla. Kylät voivat esitellä toimintaansa ja tapahtumiansa, tai harjoittaa varainkeruuta esim. leivonnaisia myymällä. Kylää voi edustaa myös jokin kylän yritys tuotteineen tai palveluineen. Vaihtoehtoja on monia.

Markkinoiden ohjelmatarjonnasta vastaavat Retrotytöt, Kiikan Torvisoittokunta sekä Kiinteistöhuolto ja Remontointi Jallu & Vellu. Lapsia ja lapsenmielisiä viihdyttää Täti Taikakynä. Kylät voivat esittää myös omia ohjelmanumeroitaan – vielä on ohjelmalavalla tilaa. Markkinat juontaa Tapio Riutta. Markkinoiden yhteistyökumppaneina ovat Tyrwään Kone- ja kulkuneuvoharrastajat, jotka tuovat menopelinsä näytille. Tapahtumassa järjestetään myös kylien välinen jousiammuntakilpailu yhteistyössä Äetsän Jousiampujien kanssa.

Sastamalan Kylämarkkinoille voi ilmoittautua 30.6.2017 asti: jani.hanhijarvi(at)sastamala.fi tai soittamalla p. 040 197 8231. Kukin kylä voi pystyttää markkina-alueelle max. 4 x 4 metrin teltan. Paikkavuokra kylille ja kyläyhdistyksille on 10 euroa ja kylien ulkopuolisille myyjille 50 euroa. Paikkamaksuilla katetaan markkinoiden järjestämisestä aiheutuvia kuluja. Makkaran, kahvin ja muurinpohjalettujen myyntipaikat on jo varattu nopeimmille kylille eli Jaaralle, Honkolalle ja Hämeenkyrön Heinijärvelle.

Kylämarkkinoiden järjestämisestä vastaavat yhteistyössä Sastamalan Kylät ry. ja Seudullinen kyläasiamieshanke (Sastamala, Hämeenkyrö, Huittinen, Punkalaidun).

Tervetuloa siis Kylämarkkinoille!