Sastamala Tutuksi -kuvakilpailu ratkennut

Alueviestin ja Sastamalan maaseudun kehittämishankkeen ”Sastamala Tutuksi” -kuvantunnistuskilpailu on päättynyt. Kesästä lähtien julkaistiin 20 kilpailukuvaa, joihin saatiin joko postitse tai sähköpostitse yhteensä 396 oikeata vastausta. Näiden vastausten joukosta arvottiin Sastamalan maaseututoimistolla 100 euron lahjakortin voittaja, joka on Ritva Jokiniitty Vammalan Houhajärveltä.

Helpoimmat tunnistuskuvat olivat Karkun rautatieasemalta ja Mouhijärven Salen parkkipaikalta otetut kuvat. Molempiin saatiin 28 oikeata vastausta. Vaikeimmin tunnistettava oli puolestaan Tapiolankylässä sijaitseva Keskistenjärven lintutorni, jonka tunnisti 11 osallistujaa. Tähän kuvaan saatiin kyllä useita vastauksia, mutta iso osa oli vääriä. Lähes yhtä vaikea oli Stormin rukoushuone, 12 oikeata vastausta. Monet kuvat oli otettu haastavista kuvakulmista, mikä lisäsi tunnistamisen vaikeutta.

Viimevuotisessa kisassa kaksi vastaajaa teki hämmästyttävän suorituksen ja tunnisti oikein kaikki 20 kuvaa. Tänä vuonna ei löytynyt aivan vastaavaa suoritusta. Paras tietäjä tunnisti kuitenkin 18 kuvaa, mitä myös voidaan pitää erinomaisena suorituksena. Yllättäen heitä oli peräti 11 kappaletta: Markku Backman, Markku Hulttinen, Anne Kaisla, Iiro Kaisla, Ilari Kaisla, Karri Kaisla, Veera Kaisla, Vilma Kaisla, Alli Pelttari, Arja Pelttari ja Tuomo Taipalus. Seuraavaksi parhaimmat tulokset olivat Seija Virtasella (16 oikein) ja Asko Valkamalla (14 oikein). Myös parhaille tietäjille lähetetään postitse pieni palkinto. Innokkaimpien vastaajien ohella monet vastasivat vain yhteen tai kahteen kuvaan, josta halusivat samalla jakaa jonkin muistonsa.

Kiitokset vielä kaikille kilpailuun osallistuneille!

Kuva 07 II

Tämä värikäs graffiti Mouhijärveltä oli yhdessä Karkun rautatieaseman kanssa parhaiten tunnistettu kuva.