Nyt on haussa maaseudun ilmastoteko – paras palkitaan!

MEDIATIEDOTE 12.1.2024

Pirkan Kylät ry etsii pirkanmaalaista maaseudun ilmastotekoa. Maaseudun ilmastoteko on palkinto, jonka voi saada ilmastonmuutosta ehkäisevästä toiminnasta. Ilmastoteon takana voi olla yksityinen henkilö, yhdistys, yritys tai kunta.

  • Millaisin toimin yhdistys/yritys/kunta on ottanut ilmastonmuutoksen ehkäisyn huomioon?
  • Miksi ja miten kyseisiin toimiin on ryhdytty?
  • Kuinka ilmastotoimista on viestitty?

Pirkanmaan maaseudun ilmastoteossa kyse voi olla vaikkapa kylätalon energiaremontista tai kierrätyspisteen investoinnista. Yhtä lailla palkinnon arvoinen teko voi olla työpaikan työmatkapyöräilyä tukeva kampanja, kunnan etätyökäytäntöjen kehittäminen tai maaseutuyrityksen omaehtoinen siirtymä kohti hiilineutraalia toimintaa. Maaseudun ilmastoteko -palkinnon voi saada siis hyvinkin erilaisista ilmastonmuutosta ehkäisevistä toimista. Palkittavan ilmastoteon tulee kuitenkin kytkeytyä maaseutuun ja siellä tapahtuvaan toimintaan.

Maaseudun ilmastoteko -palkintoa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään sähköpostitse osoitteeseen info@pirkankylat.fi viimeistään 31.1.2024. Kuka tahansa yksityinen henkilö, yhdistys, yritys tai kunta voi ehdottaa palkinnon saajaa. Hakemuksien tueksi voi liittää myös valokuvia, lehtiartikkeleita ynnä muuta materiaalia.

Valinnan maaseudun ilmastoteosta tekee Pirkan Kylät ry:n hallitus saatujen hakemusten perusteella. Pirkanmaan maaseudun ilmastoteko 2024 julkistetaan myöhemmin talven aikana. Maaseudun ilmastoteko eli kilpailun voittaja saa rahapalkinnoksi 300 euroa.

Maaseudun ilmastotekoa haetaan Pirkanmaalla nyt ensimmäistä kertaa. Ilmastoteon valitseminen on osa Pirkan Kylät ry:n hallinnoimaa Pirkanmaan ilmastoviisas kyläverkosto -hanketta.

Lisätiedot:

Jani Hanhijärvi
Kyläasiamies, Pirkan Kylät ry
040 197 8231
info@pirkankylat.fi
www.pirkankylat.fi