Numeroauto-ajot Tyrvääläisittäin onnistuneesti takanapäin

Lauantaina 23.4. järjestettiin Sastamalassa ensimmäiset numeroauto-ajot, jossa muisteltiin ja heräteltiin uudestaan henkiin leikkimielinen tapahtuma-ajo. Autoja osallistui Sastamalasta sekä lähikunnista tähän ensimmäiseen 60-luvun tyyliseen cruisailuun 45 kpl, mikä oli järjestäjä Seppo Rehakan mielestä hyvä saavutus. Kylmän ja sateisen sään johdosta ennakkoon ilmoittautuneista autoista jäi kymmenkunta pois.

Numeroauto-ajojen ideana on rastiajo, joka kulkee eri puolilla Sastamalaa. Sastamalan Kylät ry:n jäsenseurat järjestivät rastitehtävät yhdeksällä kylällä. Rastien järjestäjäseurat olivat 1. Kaukolan kyläseura, 2. Kiikan Jokisivun kyläseura, 3. Honkolan asukasyhdistys, 4. Kiikan kyläseura, 5. Jaaran kyläseura, 6. Leppälammi-Taipaleen Kotiseutuyhdistys, 7. Länsi-Mouhijärven Kylät, 8. Lantulan seudun kyläyhdistys ja 9. Stormin seudun kyläyhdistys. Rastien kysymykset olivat vaikeita, koska löytyi vain yksi täydellinen suoritus: autokunta Tapani Jokinen.

Reitille startattiin Vammalan lukion pihasta Katariina Pylsyn lähettämänä minuutin välein. Lähtö- ja maalipaikalla huolehdittiin myös kilpailijoiden ja katsojien pikkusuolaisen nälästä puffetin muodossa, jota hoitivat Sastamalan Kylät ry:n talkoolaiset. Rastireitti oli noin 120 km pitkä, mutta aikaa vastaan ei ajettu. 00-autona oli uusinta autotekniikkaa edustava auto, purkuautona oli puolestaan nykyaikainen oikea ralliauto.

Kilpailijoista suurin osa oli yli 30 vuotta vanhoja autoja, vanhin menopeli oli autokunnalla Esko Järvinen, vuoden -54 Citroen BII. Katsottavaa oli hienojen autojen lisäksi tyylikkäästi 60-luvun tyyliin pukeutuneet kilpailijat.

Koska tapahtuma sai yleisöltä ja kilpailijoilta hyvän vastaanoton, niin ajoja mukaville mutkille tullaan järjestämään jatkossakin. Tapahtuman mahdollistivat Sastamalan Kylät ry., Sastamalan kaupunki/Elävämaaseutu ja lukuisat tukijat.


Ajojen tulokset

Luokka 1 Vanhat autot
I Alpo Saastamoinen Land Rover -67
II Jussi Haapamäki Moskvitsh -82
III Hannu Vormisto Datsun Bluebird -65

Luokka 2 Uudet autot
I Tapani Jokinen Opel Vectra GTS -06
II Janne Lappalainen Jaguar S Type -04
III Jari Tuomisto Ford Fiesta -12

Tyylikkäin autokunta
Tuula ja Esko Lähdeniemi Ford Cortina 1500 -66

Hauskin autokunta
Harri Heinimaa Rambler -66

 

+Sepolle, numeroajot, 29.4.2016, kuva Hannu Moilanen (7)

Kuva: Hannu Moilanen.