Kuvakilpailulla suuri suosio

Sastamalan kaupungin seudullisen kyläasiamieshankkeen ja Alueviestin järjestämä Sastamala Tutuksi -kuvantunnistuskilpailu on päättynyt. Kilpailu saavutti lukijoiden keskuudessa suuren suosion. Syyskuun lopulta lähtien julkaistiin 20 kuvaa, joihin saatiin joko postitse tai sähköpostitse peräti 509 vastausta. Näistä oikeita vastauksia oli 461.

Helpoin tunnistuskuva oli Häijään Vehnämylly, jonka tiesi 45 kisaajaa. Myös kilpailun ensimmäinen kuva oli tuttu. Kiikoisten kirkon tunnisti tornista 37 lukijaa. Vaikein purtava oli puolestaan Liekovedeltä otettu ilmakuva, jossa pyydettiin tunnistamaan järvi. Vain 8 kisaajaa onnistui tässä. Lähes yhtä vaikea oli talvikuva Kiikan Lauttarannasta, 12 oikeata vastausta. Monet kuvat oli otettu oudoista kuvakulmista, mikä lisäsi tunnistamisen vaikeutta.

Häijään Vehnämylly toi kuvakisaan eniten oikeita vastauksia.

Tämän kertaisessa kisassa kolme kisaajaa teki täydellisen suorituksen ja tunnisti oikein kaikki 20 kuvaa. He ovat Markku Hulttinen Nohkuasta, Alli Pelttari Kiikoisista ja Arja Pelttari Nohkuasta. Parhaimmalle tunnistajalle on luvassa 50 euron lahjakortti valitsemaansa sastamalalaiseen liikkeeseen. Tasatilanteessa voittaja arvottiin kolmen kesken ja arpa osui Markku Hulttiselle. Aivan kärkikolmikon kannoilla oli vammalalainen Seija Virtanen, joka tunnisti 19 kuvaa.

Innokkaimpien vastaajien ohella monet vastasivat vain yhteen tai kahteen kuvaan, josta halusivat samalla jakaa jonkin muistonsa. Kaikkien oikeiden vastausten kesken arvottiin myös toinen 50 euron lahjakortti. Onnetar suosi Olli Ojansivua Vammalasta.

Lämpimät onnittelut voittajille ja suuret kiitokset vielä kaikille kilpailuun osallistuneille!

Parhaat tietäjät:

 1. Markku Hulttinen, 20
 2. Alli Pelttari, 20
 3. Arja Pelttari, 20
 4. Seija Virtanen, 19
 5. Maija Kytökorpi, 18
 6. Tauno Vuorenniemi, 18
 7. Paula Syrjälä, 17
 8. Asko Valkama, 17
 9. Valto Hulttinen, 16
 10. Pirkko Lehtonen, 16
 11. Arja Lähdekorpi, 16
 12. Toive Tikka, 16