Avoimet Kylät -päivä 12.6.2021

Avoimet Kylät -päivä on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jolloin sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan. Päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset sekä paikalliset yhdistykset, yritykset ja aktiivit.

Tapahtuma toteutetaan pääasiassa verkossa

Kylät voivat esitellä vetovoimatekijöitään tapahtumapäivänä verkossa. Kylä voi julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin. Esitellä voi myös kylän ulkoilureittejä sekä luonto- ja retkikohteita. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä. Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen kannattaa osallistua matalalla kynnyksellä.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna etenkin maallemuutto ja lähimatkailu. Kannustamme tapahtumaan mukaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja sekä muita maaseudun kohteita. Huom. mikäli koronatilanne kesää kohti paranee, niin Avoimet Kylät -päivänä 12.6. on mahdollista myös järjestää ulkoilmatapahtumia kokoontumisrajoitukset ja terveysturvallisuus huomioiden.

Lisätietoa päivän järjestämisestä sekä ilmoittautumisesta löydät TÄÄLTÄ.

Lisätietoja myös Pirkanmaan kyläasiamies Jani Hanhijärveltä, p. 040 197 8231 tai info@pirkankylat.fi sekä osoitteesta avoimetkylat.fi josta löytyy kylille valmista markkinointimateriaalia.